Tjänat 263 miljoner – har gjort noll mål

Lavezzis facit: 340 000 per spelad minut

avPatrik Brenning

Publicerad:
Foto: TT

På fredag har Ezequiel Lavezzi tillhört kinesiska Hebei China Fortune i precis ett år.

Resultatet: Noll mål, 775 spelade minuter och 263 miljoner kronor i utplockad lön.

Ezequiel Lavezzi gjorde sig redan under sin sejour i franska Paris Saint-Germain sig känd som en livsnjutare. Anfallaren var en flitig besökare på stadens nattklubbar men levererade även så pass väl på planen att kinesiska Hebei China Fortune i februari förra året erbjöd Lavezzi ett drömkontrakt.

Spelat 775 minuter

Den 17 februari skrev Ezequiel Lavezzi under avtalet som skulle ge honom motsvarande 504 miljoner kronor för 23 månader i klubben, enligt uppgifter från Football Leaks. Snart ett år in på det avtalet är det förmodligen bara en av parterna som är riktigt nöjd.

Argentinaren missade stora delar av förra säsongen på grund av skada och står därför i skrivande stund bara noterad för 775 spelade minuter, skriver goal.com. På de hann Lavezzi med fyra assist men har ännu inte hittat nätet för sin kinesiske arbetsgivare.

Beställde in vin för 33 000 kronor

Under samma period har anfallaren samtidigt kunnat plocka ut en lön på motsvarande 263 miljoner kronor. Det innebär nästan 340 000 kronor per spelad minut.

Just nu befinner sig Lavezzi och laget i spanska Marbella där de laddar för den kommande säsongen. Väl där har den 31-årige argentinaren också passat på att bjuda ut sin flickvän på restaurang där Lavezzi, enligt Infobae, beställde in en flaska vin (Vega Sicilia Único från 1960) till den nätta kostnaden av 33 000 kronor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM