UPPGIFT: Hiljemark klar för Genoa

avMichael Wagner

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYR≈N
Oscar Hiljemark.

Han har blivit placerad i Atalanta, Dynamo Kiev och Torino.

Men nu uppges den svenske landslagsstjärnan Oscar Hiljemark, 24, vara klar för Genoa.

Det är Gazzetta dello Sport som rapporterar om att Genoa, på plats 15 i Serie A, i en blixtmanöver är på väg att försäkra sig om Palermomittfältarens tjänster.

Pris 28 miljoner

Genoa med presidenten Enrico Preziosi i spetsen ska ha träffat en överenskommelse med Palermo om att få låna Hiljemark för att senare kunna köpa svensken för en fastställd övergångssumma på 28 miljoner kronor.

Enligt Gazzettan ska Hiljemark redan inom de närmaste timmarna anlända till Genua för att genomföra en läkarundersökning.

Svensken har tidigare placerats i såväl Atalanta, Dynamo Kiev, Spartak Moskva som Torino, men Hiljemark ska ha gjort klart att hans primära fokus har varit att stanna kvar i Italien.

Svenske rådgivaren i Italien

Enligt Sportbladets uppgifter återstår vissa delar att lösa, men en övergång ska vara så pass nära att Hiljemarks representant, Carl Fhager, befinner sig i Italien för att slutföra förhandlingarna.

Det har stått klart sedan en tid tillbaka att den tidigare Elfsborgs- och PSV-spelaren varit på väg att lämna kaoset hos nästjumbon Palermo.

Även klubbkamraten Robin Quaison är på väg från Sicilien. Han placeras dock hos Genoas lokalrival Sampdoria.

ARTIKELN HANDLAR OM