Djurgårdens jättekross efter drömminuter

Frustrerat och mållöst senast.

Nu spelglädje och målkavalkad för Djurgården.

– Jag tycker att det är en jättebra Djurgårdsinsats. Det är bara att lyfta på hatten, säger lagkapten Magnus Eriksson efter 5–1-segern mot Sirius.

Efter 90 minuters fotboll på Tele2 Arena hade Djurgården kört över gästande Sirius med 5–1.

Till stor del tack vare en lysande insats av lagkapten Magnus Eriksson – som stod för ett mål och två assist.

– I dag går vi ut och följer vår plan och i första halvlek tycker jag att vi gör det till punkt och pricka. Sen efter 90 minuter tycker jag att det är en jättebra Djurgårdsinsats. Det är bara att lyfta på hatten. Det är fantastiska grabbar där inne (i omklädningsrummet) som är ambitiösa och gillar att springa och jobba för varandra. Då är det lätt att spela fotboll, säger han efter matchen.

Edward Chilufya, 4–0-skytten, tyckte nästan att det var för enkelt ett tag.

– Det är en skön känsla eftersom det var längesen vi gjorde fem mål i en match, säger han.

– Efter att vi hade gjort tre mål så kändes det för enkelt.

”Levererar högklassiga prestationer varje vecka”

I och med 5–1-segern ligger Djurgården på andra plats i den allsvenska tabellen, två poäng bakom Malmö FF som har en match mer spelad.

Vad tror du att den här 5-1-segern skickar för besked till Malmö FF?

– Det vet jag inte. Vi har ju legat en omgång efter dem hela tiden och nu här på sistone har det blivit två omgångar. Men vi är inte där än, vi fokuserar på det vi ska göra och vi har 19 matcher kvar. Inte ens halva serien är spelad. Vi går inte runt och tänker på det. Vi vet vad vi ska göra här inne och gör vi det så går det bra.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var av förklarliga skäl nöjd med ”Manges” insats.

– Magnus (Eriksson) är en otroligt viktig spelare för oss i träning och i miljön på Kaknäs och allt sånt där. Att han levererar högklassiga prestationer varje vecka är härligt att se, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.