Eriksson stöttar Biles: ”Otroligt starkt att säga ifrån”

TOKYO. Simone Biles har valt att dra sig ur både lagfinal och mångkamp för på grund av mental ohälsa.

Ett beslut som hyllas av svenska landslagsstjärnan Magdalena Eriksson.

– Jag backar henne till hundra procent i beslutet, säger Chelseakaptenen.

Ett av de olympiska spelens allra största stjärnnamn, Simone Biles, valde att kliva ur lagkampsfinalen i gymnastik nyligen efter en tuff start på tävlingen. Därefter har hon också valt att avstå mångkampen på grund av psykisk ohälsa.

Ett beslut som fått stor stöttning runt om i världen. Och även från det svenska fotbollslandslaget och mittbacksstjärnan Magdalena Eriksson.

– Det är otroligt starkt att säga ifrån. Att våga säga nej. Vi har ingen aning om vad en enskild person går igenom så ingen kan sitta och bedöma om det är rätt beslut än henne själv. Nu har hon tagit det här beslutet utifrån hennes mentala ohälsa och jag backar henne till hundra procent i det beslutet. säger Eriksson.

”Ska vara det absolut roligaste man kan göra”

Chelseabacken fortsätter:

– Ingen är tvingad att tävla. Det är meningen att det ska vara det absolut roligaste man kan göra. Och om det är något som påverkar ens välmående negativt ska man inte göra det.

För Biles del så har det bland annat handlat om den enorma press hon känt inför spelen.

– Det går också in i varje individuell person. Hur man upplever pressen och hur man hanterar det. Det här är hennes egna val och jag backar det till hundra procent, säger Eriksson.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.