Klart: Isak Pettersson har signat med Toulouse

Isak Pettersson.
Isak Pettersson.

Källor till Sportbladet kunde under dagen avslöja att Isak Pettersson klarat av läkarundersökningen och parterna var överens om villkoren.

Nu är det klart.

Målvakten är klar för Toulouse.

Målvakten Isak Pettersson har gjort tre starka år för IFK Norrköping där han spelat varje match i allsvenskan vardera av säsongerna.

Sista december gick hans kontrakt ut och han var då fri att gå gratis till en annan klubb.

Franska klubben Toulouse har tidigare svenskkopplingar och har på nytt jagat allsvenska spelare. Under tisdagen initierade franska uppgifter är Pettersson klar för Ligue 2-klubben. Samma uppgifter rapporterades tidigare av FotbollDirekt.

Nu är det klart. Under kvällen presenterades den tidigare Pekingmålvakten för Toulouse.

– Jag är väldigt glad och sugen på att få dra igång. Jag vill hjälpa laget att ta så många poäng som möjligt, säger Isak Pettersson på klubbens hemsida.

Har klarat läkarundersökningen

Uppgifter till Sportbladet avslöjade att målvakten befunnit sig i Frankrike under tisdagen och att han skulle ha klarat läkarundersökningen som han var där för att göra. Dessutom skulle parterna ha varit överens om villkoren i målvaktens kontrakt. Uppgifterna stämde.

Tidigare i vinter har det också uppgetts att trean i franska Ligue 2 även varit intresserat av Sirius Stefano Vecchia.

Samtidigt är IFK Norrköping på jakt efter en ny målvakt. Enligt Expressen har klubben värvat Oscar Jansson, som lämnade Örebro SK efter den allsvenska säsongen.

Sportbladet har sökt Pettersson och hans agent Jonas Svensson för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.