Herrlandslaget i fotboll

Avslöjar Kulusevski det nya draget här?

Förbundskaptenernas svåra val

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

Dejan Kulusevski, Emil Forsberg och Viktor Claesson slåss om två platser.

Eller avslöjade Kulusevski ett nytt drag hos förbundskaptenerna i går?

– Det kanske blir en ny position, sa Juventus-stjärnan.

I matchen mot Kroatien i oktober var Viktor Claesson tillbaka i landslaget för första gången på nästan 1,5 år och fick starta på bänken.

I matchen därpå, mot Portugal borta, var Emil Forsberg skadad och Dejan Kulusevski och Claesson fick ta hand om kanterna.

Inför måstematchen mot Kroatien på Friends Arena på lördag är alla tre – Kulusevski, Forsberg och Claesson – tillgängliga fullt ut och frågan är vem förbundskaptenerna väljer att peta då.

Eller har de hittat en ny lösning för att få plats med alla tre?

Låter de någon av dem starta i anfallet bredvid givne Marcus Berg? Varken Alexander Isak eller Robin Quaison övertygade ju mot Danmark.

”Hittat intressanta ytor”

Viktor Claesson skulle kanske ligga närmast till hands av de tre i så fall med Forsberg till vänster på mittfältet som vanligt och Kulusevski till höger.

Eller råkade Kulusevski avslöja en annan variant på torsdagens pressträff? För när Sportbladet frågade Juventus-stjärnan vilken position han själv tycker att han är som bäst på i landslaget svarade han:

– Vi kör ju 4–4–2 och nu har jag mest spelat på högerkanten. Det har jag upplevt som okej. Jag har hittat några intressanta ytor. Sen får vi se på lördag var jag spelar då. Det kanske blir en ny position, vi får se. Jag känner mig trygg var jag än spelar. Det är lugnt. Jag vet att jag kommer att hitta de där ytorna till slut.

När Kulusevski sedan fick en följdfråga om han fått signaler om att förbundskaptenerna vill testa honom på en ny position backade han dock något.

–Nej, fast ibland har man en känsla. Man vet aldrig var man kommer att spela. Vi kommer säkert att prata om det nu. Det är ett par dagar till match. Så just nu vet jag inte, sa Kulusevski.

Larsson ett alternativ

Hemma i Juventus har han flyttats runt.

– Jag får spela mycket på väldigt många positioner. Det är alltid lärorikt.

20-åringen har varit med på några samlingar med landslaget nu.

– Det är klart att jag känner mig mycket bekvämare nu. Jag kan systemet mycket bättre. Så absolut vill jag göra det bättre än jag har gjort det innan. Det ska bli otroligt kul att spela och försöka hjälpa laget att vinna.

Ett alternativ, med tanke på att landslaget var väldigt offensivt balanserat mot Kroatien borta och Portugal borta samt att Peter Wettergren antytt att man behöver gå ”tillbaka till grunderna”, kan också vara Sebastian Larsson på en kant.

AIK-mittfältaren tog hand om högerkanten mot Frankrike hemma i Nations League-premiären där Sverige gjorde en stark insats. Sedan dess har Larsson inte startat någon match i Nations League.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet


Nio miljoner i jackpott - här är expertens drag på Stryktipset
Publisert:

LÄS VIDARE

Lindelöf: ”Känns som ni tror att vi spelar mot Färöarna”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Dejan Kulusevski

Viktor Claesson

Sebastian Larsson