”Förstår inte vad han menar”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic flörtade med Blågult efter helgens nya målsuccé i Milantröjan.

Nu kommenterar Janne Andersson ”utspelet”.

– Jag förstår inte vad han menar, säger förbundskaptenen.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt sjunde mål på fyra ligamatcher mot Udinese i söndags. Dagen efter la Serie A:s skytteligaledare upp en Instagrambild på sig själv i den svenska landslagströja med texten ”long time no see”. 

Bilden väckte återigen liv i spekulationerna om en återkomst i Blågult. Ibrahimovic tackade för sig efter EM i Frankrike 2016 och förbundskapten Janne Andersson har hela tiden varit tydlig med att stjärnan får höra av sig om han är sugen på en comeback.

”Folk visade att det kommit ett utspel”

Det har inte ändrats av Zlatans senaste utspel. Efter att förbundskaptenen presenterat truppen till träningsmatchen mot Danmark och Nations League-mötena med Frankrike och Kroatien fick Andersson frågan hur han såg på Ibrahimovics hint.

– Det var folk som visade mig att det kommit ett utspel. Jag förstår inte vad han menar, mig går det förbi. Jag lägger ingen större energi på det, säger Janne Andersson.

Förbundskaptenen har inte varit i kontakt med Zlatan sedan 2016.

– Det är fyra och ett halvt år sedan han talade om för mig att han var färdig med sin landslagskarriär. För mig har det inneburit med honom, precis som ett antal andra spelare som förklarat samma sak, att jag har den största respekt för att man kan återhämta sig lite när landslagsuppehållen kommer. Man hamnar inte under samma tryck, säger Andersson och fortsätter:

– Är man med i landslaget ska man hem och prestera på högsta nivå igen och de som inte känner att den motivationen finns till 100 procent respekterar jag fullt ut. Därmed är frågan avklarad för mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.