Serie A

Före detta Milan-talangen tog sitt liv: ”Det var rädsla”

Av: 

Cesar Fältskär

Foto: Skärmdump.

FOTBOLL

Seid Visin, 20, var för fem år sedan en talangfull spelare i Milans akademi, och delade omklädningsrum med bland annat Gianluigi Donnarumma.

I fredags hittades han död i sitt hem efter att ha begått självmord.

– Vart jag än går, vart jag än är, känner jag fördomar och skepticism mot mig. Jag fick till och med sluta på ett jobb för att gäster vägrade bli serverade av mig på grund av min hudfärg, skrev Visin i ett avskedsbrev.

Ännu ett ungt fotbollsliv har avslutats för tidigt. 20-åriga Seid Visin, tidigare en talangfull medlem av Milans ungdomsakademi, hittades i fredags död i sitt hem efter att ha begått självmord.

I Visins avskedsbrev, publicerat av Corriere della Serra, vittnar han om den dagliga rasism han fått uppleva. Det var också därför han valde att ta sitt liv.

– Jag brukade skämta om svarta människor och invandrare, som om jag ville ta avstånd från dem. Men det var rädsla, jag var rädd för hatet mot invandrare jag såg i människors ögon, skrev Visin.

20-åringen föddes i Etiopien, kom till Italien som ensamkommande flykting och adopterades av en familj i Salerno.

Sörjs av klubben

Visin spenderade flera år i Milans akademi, och delade under en tid omklädningsrum med Gianluigi Donnarumma. Han var även i Benevento, innan han 2019 bestämde sig för att studera och jobba vid sidan om.

– Jag lyckades hitta ett jobb som jag fick lämna. För många gäster, speciellt äldre personer, vägrade bli serverade av mig på grund av min hudfärg, skrev han.

Hans barndomsklubb Milan sörjer Visin på sociala medier.

– Det finns inga ord som kan säga adjö till en 20-årig pojke. Våra tankar går till Seids familj och de som älskade honom, skriver klubben på Twitter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

David Cox lägger ner karriären – efter hån om självmord

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

AC Milan

Självmord