Stones med dubbla mål – efter fem års torka

John Stones har inte gjort ett mål i Premier League på nästan fem år.

I kväll gjorde han två, när Manchester City körde över Crystal Palace med 4–0.

Det första av dem kom från Kevin De Bruynes 100:e assist för Manchesterklubben.

Manchester City tog emot Crystal Palace, men de saknade viss gästvänlighet. De körde över besökarna med 4–0.

John Stones har bara gjort ett mål tidigare i Premier League, och det var för Everton 3 april 2016. Aldrig har han gjort mål för City i ligan. För knappt två veckor sedan gjorde han mål i FA-cupen, och nu släppte det även i ligaspelet för engelsmannen.

Mot Crystal Palace blev han inte bara målskytt, han blev tvåmålsskytt.

Det första av de två assisterades av Kevin De Bruyne, vilket gav honom hans 100:e assist för Manchester City. Det andra var på en retur efter hörna, som han utan tvekan kunde smälla in i nätet.

Otroligt frisparksmål från Sterling

Men mest imponerande var målet som kom där emellan, från Ilkay Gundogan. Han stod utanför straffområdet och såg inte alls ut att vara beredd på att få bollen. Men när den kom mot honom sköt han sig iväg, trasslade loss sig från Palaces försvar och bombade iväg bollen, rakt upp i det bortre krysset.

Det hela rundades av med ett otroligt frisparksmål av Raheem Sterling, när han fick ett läge några meter utanför straffområdet. I en fin båge gick bollen ovanför spelarna i boxen, men dök i tid för att gå in under ribban.

Manchester City plockar viktiga poäng i toppstriden, där de nu har två poäng upp till United och petar ner Liverpool till en fjärdeplats i den tajta tabelltoppen.

John Stones.
John Stones.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.