Krisplanen inför EM

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Uefa planerar för fullt för ett ”coronasäkert” EM och stämningen i Tottenhams omklädningsrum var allt annat än frejdig i halvtid mot Liverpool.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Uefa ser ut att välja fyra länder som tillsammans kommer agera värdnation under sommarens EM. Tolv länder var tilltänkta från början men under rådande omständigheter, med inreseförbud i flera länder, lutar det åt denna nödlösning.

England är definitivt ett av dessa då semifinalerna samt finalen planeras spelas på Wembley Stadium, menar Daily Mail. Andra nationer som sägs få genomföra matcher är Portugal, Tyskland och Ryssland.

Samtliga ursprungsländer uppges fortfarande vilja arrangera matcher men ska avskräckas av tanken på publikfria läktare. Uefa kommer lämna besked i april och då även meddela om exempelvis bortafans tillåts resa in i länderna. Det troligaste är att endast lokala åskådare får chansen att se matcherna live (i alla fall i gruppspelet) vilket i sin tur innebär att resterande biljettköpare får pengarna tillbaka.

Foto: Chris J Ratcliffe / Getty Images Europe
EM-finalen är planerad att spelas på Wembley.

DAGENS HETA DISKUSSION

Tottenham-spelare var involverade i ett hetlevrat halvtidssnack efter att Roberto Firmino hade gett gästande Liverpool ledningen på tilläggstid. Det resulterade bland annat i att Serge Aurier stormade ut från arenan – och återkom aldrig eftersom José Mourinho tvingades ändra om i elvan på grund av vristskadan på Harry Kane (som eventuellt kan hålla denne borta i ett par veckor). ”Det var en stämning som sade att man hade svårt att acceptera att en förlust var på väg”, säger en källa till Daily Mail. Liverpool vann till slut matchen med 3–1.

DAGENS STATS

Liverpool har besegrat Tottenham i sex raka ligamatcher något som aldrig tidigare har hänt. Under gårdagen gjorde Jürgen Klopps gäng dessutom sina första Premier League-mål för första gången sedan i julas.

Foto: Shaun Botterill / Getty Images Europe

DAGENS GODA GÄRNINGAR

Nuno Espirito Santo har på eget bevåg donerat 250,000 pund (ca 2,8 miljoner kr) för att hjälpa till i kampen mot fattigdom i hemstaden Wolverhampton. Kampanjen, som startades av Wolves i samband med coronakrisen, ämnar främst att motverka hemlöshet och hunger.

Samtidigt, i en annan del av England, har Brighton-spelare chippat in för att ge 125 hushåll i närområdet varsin laptop. Det har blivit ett stort problem sedan skolorna stängde och barnens undervisning plötsligt hänger på att alla har tillgång till en dator i hemmet. De första maskinerna levererades förra veckan till ett av de fattigaste områdena i syd.

DAGENS BESLUT

Premier League räknar med att införa ett så kallat ”hjärnskakningsbyte” från och med den 6 februari, rapporterar The Athletic. Diskussionen tog ny fart i höstas då Raul Jimenez och David Luiz kolliderade på The Emirates. Den förstnämnde Wolves-anfallaren fördes omedelbart till sjukhus medan Luiz plockades av först i halvtid vilket väckte stor kritik.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.