Kullashi om snömatchen: ”Det var katastrof”

Av: Michael Wagner

Publicerad:

GÖTEBORG. Kritiken mot att damallsvenska mötet Piteå–Eskilstuna spelades trots full snöstorm är massiv.

– Det var katastrof. Det var som att åka skidor, säger landslagsspelaren Loreta Kullashi.

Vintern slog till rejält i de nordligare delarna av Sverige i helgen. Umeå–Kristianstad flyttades fram en dag och avgjordes under måndagen i stället på grund av snökaoset.

Men streckdramat mellan Piteå och Eskilstuna avgjordes i fullt snöoväder.

När damlandslaget samlades på Ullevi under måndagskvällen inför kommande EM-kvalmatcherna mot Lettland och Island berättade Eskilstuna landslagsanfallare Loreta Kullashi om upplevelsen.

– Man såg inte vad man gjorde på planen, man såg inte linjerna. Det var konstigt att vi spelade matchen.

Blev ni inte förvånade att ni skulle spela överhuvud taget?

– Vi tänkte, vi får väl acceptera läget som det var och bara spela.

– Sedan märkte man under matchens gång ”Shit, det går ju inte att göra någonting”. Det gick inte att spela normalt. Det var katastrof, säger Kullashi.

– Då insåg man att vi kanske inte skulle spelat alls. Det är lätt att säga när man har förlorat, men det gick verkligen inte att spela.

Foto: TT

Sa ni det till domaren inför avspark?

– De sa till oss att det var domaren som avgjorde om det gick att spela eller inte. När de sa att vi skulle köra, då kunde vi inte göra mer. Om de (domarna) hade godkänt planen så trodde vi att det skulle gå att spela. Sedan blev det värre i andra halvlek och då kunde de kanske inte avbryta. Men det var stor skaderisk. Det kom mer snö och bollen fastnade.

– Det var som att åka skidor på planen.

På Twitter konstaterade landslagskollegan, Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic:

Att en match i högsta ligan i Sverige tillåts att spelas klart i dessa väderleksförhållanden är för jävligt. En boll som formas till en snöboll och linjer som är omöjliga att se pga. snö. Jag hade förstått om det handlat om fotbollsmatch som vi spelat på skolrasten. Men detta?!

Piteå vann kaosmatchen, knappade in på Eskilstuna som bara är en poäng före i kampen om att undvika en direktnedflyttning.

– Vi hade velat ge dem en riktig match. Då tror jag vi hade vunnit. Det är surt när det är så tajt i tabellen. Det här kan bli avgörande i slutändan. Det skulle vara fruktansvärt om det blir så, säger Loreta Kullashi och blickar ut över en knallgrön gräsmatta på stora Ullevi:

– Det här känns som sommar och sol för mig nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.