Fotboll

Fortsatt tufft coronaläge i Djurgården

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

Inför cupmatchen mot Kalmar FF tidigare i veckan drabbades Djurgården av utbredd coronasmitta i laget.

Nu meddelar klubbens naprapat Kalle Barrling att man hittat ytterligare ett fall efter att ha gjort tester även på asymtomatiska spelare. Dessutom testas tre andra spelare extra för att kunna komma in i lagträning.

– Vi är ganska trygga i där vi står, säger Barrling till Djurgårdens hemsida.

Det var en minst sagt stressig vecka för Djurgården inför cupmötet med Kalmar FF. Visserligen vann man matchen, men Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf fick fixa och pussla med laguppställningar och positioner i takt med att skade- och sjukdomsläget förvärrades.

Rasmus Schüller, Axel Wallenborg, Erik Berg, Jesper Nyholm, Isak Hien, nyförvärvet Peter McGregor och Emir Kujovic blev antingen sjuka under veckan eller var indisponibla sedan tidigare. Kvällen innan match ströks Magnus Eriksson, Jacob Une Larsson och Aslak Witry, samtidigt som Emmanuel Banda och Haris Radetinac fick kasta in handduken på matchdagen. Den sistnämnde skadades på uppvärmningen, men från Djurgården kommer lugnande besked kring mittfältaren.

Däremot har den utökade smittspårningen inom truppen visat på ytterligare ett konstaterat fall, meddelar klubbens naprapat Kalle Barrling på dif.se.

”Har förhoppningar”

– Det är en kämpig tid för oss alla. Det började med ett fall, vi kollade av truppen, fick ytterligare några och sen har vi fortsatt spårningsarbetet för att även kolla igenom asymptomatiska personer. Då har vi upptäckt ett nytt fall, men är samtidigt trygga i där vi står. Sen har vi valt att hålla tre spelare borta från träning som varit i kontakt med den här spelaren. De ska gå igenom ett nytt testprogram för att kunna komma tillbaka i träning med resten av truppen.

Barrling kommenterar också de spelare som saknats sedan tidigare men som närmar sig återkomst.

– De ligger i lite olika faser nu, men vi har förhoppningar om att ett par av dem ska vara tillbaka på fredag.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

”Tänkte den tanken om alla supportrar jag såg”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Djurgårdens IF