London Calling

Ljungberg efter Arsenals uttåg: ”Chockad”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg är mållös, Ole Gunnar Solskjaer rasar och Wayne Rooney har det tungt.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Arsenal ser ut att missa Europaspel för första gången på 25 år efter totalt 1–2 mot Villarreal. Det får Fredrik Ljungberg – som ibland hoppar in som tv-expert – att uttrycka en oro inför klubbens framtid.

”Jag är lite chockad. Villarreal var det bättre laget i båda matcherna”, säger Ljungberg i BT. ”Det är en emotionell kväll men så här ser verkligheten ut för Arsenal. Vi är långt efter i ligan och ute i Europa, så det kommer ställas många frågor efter något sådant här. Över två matcher hade Arsenal fyra skott på mål vilket inte är bra nog. De skapar inte tillräckligt många chanser”.

Ljungberg vägrar sia kring Mikela Artetas utsikter som tränare: ”Jag tänker inte vara den som säger om en manager ska stanna eller lämna, det är en ung tränare och jag hoppas att han stannar. Men självklart är det inte bra nog för Arsenal Football Club så det är upp till ägarna och andra medarbetare att bestämma”.

Svenskens kollega Martin Keown dundrar på desto mer. En lång rant av den förre spelaren avslutas med: ”Jag säger inte att han (Arteta) inte kommer bli kvar, det beslutet fattas under sommaren. Men vi vet allesammans att de måste få en fantastisk start på nästa säsong för att han ska behålla jobbet. Han är under enorm press just nu”.

Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea

Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal

Champions League-final 2021 (damer): Allt inför Barcelona–Chelsea

DAGENS VREDE

Efter fem försök är Ole Gunnar Solskjaer i sin första final som tränare i Manchester United. Norrmannen är dock inte särskilt munter just nu med anledning av den uppskjutna matchen mot Liverpool som ska spelas nästa vecka. Det innebär att United tvingas avverka två möten inom loppet av 50 timmar.

”Det saknar motstycke”, säger Solskjaer. ”Det är ett beslut taget av människor som aldrig har spelat fotboll på den här nivån. Det är fysiskt omöjligt för spelarna att göra det i dag, söndag, tisdag och torsdag. Omöjligt”.

Europa League-segern mot Roma följs upp av mötet med Aston Villa på söndag, Leicester på tisdag samt Liverpool under torsdagen.

DAGENS BONUS

Chelseas spelare kommer få en summa på runt 11 miljoner pund att dela på – förutsatt att de vinner både Champions League och FA-cupfinalen. Det är Daily Mail som skriver att Thomas Tuchels gäng redan har säkrat en bonus på fem miljoner pund efter att ha nått CL-final för tredje gången i klubbens historia. Ytterligare fem miljoner pund väntar om bucklan hamnar i London samt en miljon om laget även slår Leicester på Wembley. Det innebär runt 500 000 pund per spelare.

DAGENS LANDSLAG

Tre av fyra lag i Europaturneringarnas finaler är från England (Man City, Chelsea och Man United). Det innebär att förbundskapten Gareth Southgate får klara sig utan elva spelare under förlägret till EM i sommar. Champions League-finalen spelas den 29 maj och Europa League-finalen den 26 maj. Den svenske förbundskaptenen Janne Andersson har samma dilemma med United-mittbacken Victor Lindelöf.

DAGENS KRUX

Derbys ägare Mel Morris ser ut att gå miste om en försäljning av klubben. Den tilltänkta övertagaren, Erik Alonso, ser nämligen inte ut att ha tillräckligt med pengar. En källa säger till Daily Mail: ”Vi misstänker att han inte har några pengar och försöker få igenom affären genom att belåna klubben. Det skulle få klubben att gå under. Han slösar sin tid”. Tidningen avslöjade så sent som i går att 29-åringen vill belåna arenan Pride Park.

Klubben, som tränas av Wayne Rooney, ligger för övrigt risigt på det i Championship-tabellen och kan – om allt går fel – åka ned i League One i helgen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Rashford avslöjar Mourinhos straffinstruktioner

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League