Bästa laget – på 122 år

FOTBOLL

29 mål på 8 matcher – efter 7–2 mot Stoke.

Manchester City är historiskt överlägsna.

Inget lag har haft en bättre offensiv på 122 år.

Vilket lag ska stoppa Manchester City? Efter 7-2-krossen hemma mot Stoke är Pep Guardiolas mannar noterade för 7 vinster, 1 kryss och 22 poäng på 8 spelade matcher. Värsta rivalerna Manchester United är visserligen bara två poäng bakom, men har spelmässigt inte imponerat lika stort som City.

Bäst sedan 1894/95

De ljusblåa kan nämligen inte sluta göra mål. 29 fullträffar på 8 spelade matcher är historiskt bra och den bästa noteringen på 122 år. Inget lag har – vad gäller offensiven – inlett en säsong så starkt sedan Everton smällde in 30 mål i början av säsongen 1894/95.

I förnedringen av Stoke stod Gabriel Jesus för två mål och därefter spreds målskyttet ut på Raheem Sterling, David Silva, Fernandinho, Leroy Sané och Bernardo Silva.

”Ljuvligt att se målen”

– Vi har ett sånt flyt i spelet just ny. Vi spelar bra, inte bara jag, säger matchens lirare Kevin De Bruyne som spelade fram till flera av målen.

Belgaren var full av beundran för laginsatsen.

– Det är ljuvligt att se målen. Jag är väldigt glad eftersom laget vinner matcher. Jag är på samma nivå som laget för tillfället, alltså en väldigt hög nivå.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Foto: McNulty/JMP/REX/Shutterstock / Rex Features
ARTIKELN HANDLAR OM