Läsarnas önskan: Ny Östersundsfest i Europa

Publicerad:

FOTBOLL

Söndagens allsvenska resultat gick Östersunds FK:s väg.

Sportbladets läsare ser gärna att succélaget spelar i Europa nästa säsong.

– Folk tycker det är kul med ett lag som spelar som vi gör, säger Tom Pettersson.

Östersunds FK följde upp den fina insatsen mot Athletic Bilbao med en trepoängare mot IFK Göteborg. ÖFK vann med 1–0 på bortaplan.

– Det blir extra prestige i mitt fall. Det är svårt att vinna mot Blåvitt på Gamla Ullevi, så det var starkt av oss, säger Tom Pettersson.

Gläds åt resultatet i Stockholm

Försvararen, som tidigare spelade för IFK Göteborg, fick även jubla efter resultatet mellan Djurgården och Häcken. 1–1 på Tele2 Arena hjälper Östersund i jakten på en plats i Europa kommande säsong.

– Det var bra att båda tappade poäng där. Vi har inte det i egna händer, vi tappade lite för mycket poäng under sommaren. Vi hade Europa-matcher och därför klarade vi inte av att ligga högre i tabellen. Men det lever för oss, vi kan komma trea. Även om det krävs att Djurgården måste tappa poäng i båda matcherna, och vi måste vinna båda, säger Tom Pettersson.

Malmö FF vann allsvenskan och är klart för kval till Champions League. Tvåan och trean i serien får möjlighet att kvala sig in i Europa League.

”Ger väl också lite tro till de andra lagen”

Sportbladet har frågat läsarna om vilka lag de helst vill se i Europa League. 76 procent av de som har svarat vill se Östersund i turneringen även kommande säsong.

– Det låter ju bra. Det har väl att göra med den fotbollen vi förespråkar och hur vi har spelat i Europa. Folk tycker det är kul med ett lag som spelar som vi gör, oavsett vilket lag vi möter. Det ger väl också lite tro till de andra lagen i allsvenskan. Vi är inte svenska mästare, vi ligger fyra i tabellen. Det vi gör visar att det går. Man måste tro på det till hundra procent. Och det är inte bara snack för oss, vi har det inpräntat, säger Pettersson.

Kul att ha folkets stöd?

– Ja, absolut. Klart att det är roligt. Klubben är ganska ny i elitfotbollen, så vi har inte hunnit bygga upp någon annan rivalitet förutom Sundsvall, vårt kallade derby. I övriga Sverige tycker folk att det är kul. Vi gör det på ett sätt som ingen annan gör eller har gjort. Samtidigt är vi aldrig nöjda, vi vill alltid bli bättre.

Östersunds FK gör succé i Europa League 2017/18. I torsdags spelade ÖFK 2–2 hemma mot Bilbao, vilket gör att det allsvenska laget har sju poäng efter tre gruppspelsmatcher. Därmed har Östersunds FK goda möjligheter att nå slutspel i Europa League.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.