Damlandslaget i fotboll

Konflikten med damlandslaget över

”Ser fram emot en fantastisk fotbollsgala”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Konflikten mellan damlandslaget och Svenska fotbollförbundet är över.

Förbundet bekräftar på sin hemsida att parterna är överens om ett nytt avtal.

– Nu ser vi alla fram emot en fantastisk fotbollsgala där svensk fotboll ska hyllas, säger Caroline Seger till förbundets hemsida.

Damlandslaget hotade att bojkotta Fotbollsgalan när spelaravtalet med Svenska fotbollförbundet, trots ett års väntan, i söndags fortfarande inte var klart. På onsdagen träffades parterna igen och är nu eniga om en ny överenskommelse.

– Det har tagit sin tid, men det viktiga är att slutresultatet blir bra. Nu lägger vi den här förhandlingen bakom oss och fokuserar framåt mot nya segrar för svensk fotboll, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kommer på galan

Damlandslagets spelare välkomnar också nyheten. Samtidigt meddelar Caroline Seger att laget nu också kommer till Fotbollsgalan.

– Jag känner en otrolig lättnad över att avtalet är klart. Det har varit en lång process för alla parter. Jag är glad att vi nu kan gå vidare och fokusera på det sportsliga. Nu ser vi alla fram emot en fantastisk fotbollsgala där svensk fotboll ska hyllas, säger Seger.

”Ett steg framåt”

– Det känns väldigt bra att ett avtal äntligen är på plats. Ett avtal som är ett steg framåt både för oss och förbundet, fyller Nilla Fischer i.

– Nu när avtalet är påskrivet och klart firar vi gärna tillsammans med övriga fotbolls-Sverige på galan på måndag, säger Hedvig Lindahl.

Svenska fotbollförbundet avslöjar ingenting om innehållet i det nya avtalet. Som Sportbladet avslöjat innebar det föregående blott 230 kronor om dagen i ersättning till landslagsspelarna.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: Om det hänt nåt på 24 år? Ing-en-ting

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Damlandslaget i fotboll

SvFF, Svenska fotbollförbundet

Fotbollsgalan

Caroline Seger

Hedvig Lindahl