Västerås besked: Vill inte dela arena med Dalkurd

Av: Filip Durefelt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYR N

Dalkurd flyttar verksamheten till Uppsala i januari och vill spela sina matcher i Västerås nästa säsong.

Det gillas inte av Västerås SK – som inte vill dela arena med Dalkurd.

– Vi känner att det kommer bli lite trångt i portgången, säger klubbens vice ordförande Thomas Wallin till Vestmanlands Läns Tidning.

Huvudspåret är nu i stället Gävle och Gavlevallen för Dalkurd.

Under tisdagen bekräftade Dalkurd att man lämnar Borlänge och flyttar till sin elitverksamhet till Uppsala i januari nästa år.

Men att Nya Studenternas IP inte står klar förrän 2020 skapar problem för Dalkurd, som i och med det inte har någonstans att spela nästa år. Under 2019 beräknas nämligen konstgräset ha lagts ut på Studenternas som byggs etappvis.

Västerås och Gävle har nämnts som de två alternativen Dalkurd har gällande spelplats för nästa år, med Västerås och Solid Park Arena som huvudalternativ.

Västerås kommun bekräftar enligt VLT att man fått frågan, och ett beslut kommer att tas i slutet av månaden. För att få underlag till ett beslut har man frågat lokala klubbar om hur de ser på att Dalkurd eventuellt spelar sina matcher i Västerås.

”Inte schysst mot andra klubbar”

Västerås SK är en av klubbarna, och de är kraftigt negativa, skriver VLT.

– Arenan delas i dag med ett antal klubbar, och det fungerar utmärkt. Sen har vi i VSK Fotboll ambitionen att redan under nästa år utöka med ett antal lag i vår elitförberedande verksamhet från 16-19 år, och även U21, som behöver tid och utrymme för matcher. Så vi känner att det kommer bli lite trångt i portgången, och att man då ska få ta hänsyn till klubbar som inte ens finns på orten utan enbart kommer hit och spelar matcher känns inte schysst mot oss eller andra klubbar som har verksamhet på arenan, säger vice ordförande Thomas Wallin till tidningen.

Gävle nytt huvudspår

– Vi har inget emot klubben och så, det spelar ingen roll vilken klubb det är. Vi känner att det räcker med de som finns, fortsätter Wallin.

Att VSK Fotboll inte vill se Dalkurd på Solid Park Arena, som i dagsläget inte uppfyller kraven för en allsvensk arena, gör att det nya huvudspåret nu är Gävle och Gavlevallen för 2019, skriver Gefle Dagblad.

– Vi fick vid lunchtid en förfrågan och ska nu utreda möjligheterna, säger chefen för Gavlehov, Joakim Lundberg, till gd.se.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.