Allsvenskan i fotboll

Axéns sågning av Tankovic: ”Som på skolgården”

avSimon Norberg

Foto: CMORE

Muamer Tankovic och hela Hammarby har haft en tuff höst i allsvenskan.

Efter 1–1 mot Gif Sundsvall i halvtid tog C Mores Alexander Axén fram motorsågen och sågade stjärnförvärvets insats ordentligt.

– Han är bara på ytor som man rör sig på skolgården, suckar Axén.

Muamer Tankovic, 22, värvades till Hammarby i mitten av augusti på ett treårskontrakt från holländska AZ Alkmaar.

Men på tio matcher i allsvenskan har han inte fått spelet att lossna och står fortsatt på noll gjorda mål under hösten.

Under första halvlek mot GIF Sundsvall var 22-åringen uppsatt som forward tillsammans med Sander Svensen.

”Spelar som på skolgården”

De fick se hemmalaget ta ledningen genom Crlos Moros Gracia redan efter 17 minuter innan just Sander Svensen kvitterade strax före halvtidspausen.

Men Tankovic var inte särskilt framgångsrik under matchens första 45 minuter och fick således en rejäl sågning av Alexander Axén i C More-studion.

– Herregud vad frustrerad jag skulle vara om jag var tränare. Det är ju inte en höghastighetslöpning någon gång. Han är bara på ytor som man rör sig på skolgården, att man är där motståndarna låter en vara. Han är uppsatt som forward och ska göra mål, men han är aldrig i straffområdet och aldrig nära utan han är i områden utanför straffområdet, hämtar en passning och hämtar upp en passning för inspel. Hur kan man göra mål om man inte är där man ska vara. Är man uppsatt som forward kan man inte spela som en mittfältare, dundrade experten och var inte klar där.

– Han (Tankovic) spelar som en mittfältare. Det är inte hans roll i dag. Det är ingen energi, inget tryck på han. Som jag sa, det är inte en höghastighetslöpning på hela halvleken. Ruggigt frustrerad skulle jag vara med tanke på vad han är värvad som, hans kapacitet och säkert vad han tjänar. Det här håller inte.

I den andra halvleken gick sedan Hammarby ut och körde över kvalhotade Sundsvall. Sander Svendsen, Björn Paulsen och Arnor Smarason gjorde var sit mål och siffrorna skrevs till 4–1.

Tankovic blev utbytt i den 82:a matchminuten till förmån för Leo Bengtsson.

ARTIKELN HANDLAR OM