Trotjänaren lämnar: ”Är en av de största”

Spelar sin sista match på söndag: Levt halva mitt vuxna liv här

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Lasse Nilsson lämnar IF Elfsborg.

På söndag ska anfallaren, som av klubben beskrivs som ”en av föreningens största”, få sin avtackning.

– Jag har spenderat halva mitt vuxna liv i Borås och Elfsborg och har otroligt mycket att tacka för och känner en stor kärlek till föreningen, säger 35-åringen.

Elfsborg bekräftar nu att Lasse Nilsson på söndag gör sin sista match för klubben i den allsvenska avslutningen mot IFK Norrköping. 35-åringens utgående kontrakt kommer inte att förlängas.

”Är pensionsvarning”

– Nu har jag kommit till den åldern som är pensionsvarning för fotbollsspelare, och med de här tre senaste åren i ryggsäcken så blev det som det blev. Även om jag hade velat spelat något år till så är omständigheterna som de är nu, säger Lasse Nilsson till klubbens hemsida.

Lasse Nilsson kom till Elfsborg som hyllad talang från Brage 2002 och spelade i klubben fram till 2004 när flyttlasset gick vidare till holländska Heerenveen. Efter utlandsäventyr även i franska Saint-Etienne, danska AaB och holländska Vitesse återvände anfallaren 2011 till Borås igen.

”Kommer ta med mig det för alltid”

Största framgången med Elfsborg är de två segrarna i Svenska cupen (2003 och 2014) samt framförallt SM-guldet 2012.

– Jag har spenderat halva mitt vuxna liv i Borås och Elfsborg, och har otroligt mycket att tacka för och känner en stor kärlek till föreningen. SM–guldet och de båda cupgulden är självklart saker jag kommer ta med mig för alltid, men det kanske starkaste fotbollsrelaterade minnet är när jag kom tillbaka 2011 och avgjorde premiären på Borås Arena mot Häcken på övertid, säger Lasse Nilsson och fortsätter:

– Det man framför allt kommer komma ihåg är alla upplevelser man fått på vägen, både på och utanför planen. Alla människor man träffat, vänner som man fått, alla framgångar och motgångar. Det finns hur mycket som helst.

Elfsborg uppmanar nu alla att tacka av ”en av föreningens största” under söndagens allsvenska avslutningsmatch.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.