Avslöjar: Djurgården intresserade av Tobias Gulliksen - har kollat upp Adegbenro

Publicerad 2024-02-15

Djurgården ska ta in två etablerade namn innan fönstret stänger i slutet av mars.

Enligt Sportbladets uppgifter har klubben kollat upp möjligheterna att värva Samuel Adegbenro från Beijing Gouan och Tobias Gulliksen från Bodö/Glimt.

Båda två finns med på listan över tänkbara värvningar inför den allsvenska starten.

Följ ämnen

Djurgården är på jakt efter minst två etablerade nyförvärv som ska vara nyckelspelare i truppen kommande säsong. Men det kommer säkerligen landa i minst ett par spelare till, men där dessa spelare ej behöver vara startspelare.

Enligt Sportbladets uppgifter står det nu också i princip klart att Rami Kaib säljs till IF Elfsborg, något som Expressen har rapporterat om tidigare.

Parterna är i princip överens och händer inget oförutsett väntas Kaib bli Elfsborgsspelare inom den närmsta tiden.

Samtidigt går jakten på nyförvärv vidare och sportchefen Bosse Andersson var tidig med att kolla upp tidigare Norrköpingsspelaren Samuel Adegbenro som ett av två etablerade nyförvärv.

Anfallaren passar väl in i den profil som Djurgården vill ha in både gällande position och erfarenhet från spel i Skandinavien. Adegbenro har tidigare spelat för Rosenborg, IFK Norrköping och var nyligen utlånad till norsk Viking Stavanger och kan spela både anfallare och ytter.

Hänger på om klubbarna vill släppa spelarna

28-åringen var också på träningsläger i Portugal, men spelaren har nu åkt tillbaka till Kina och tränarna för Beijing Guoan FC vill se honom och utvärdera honom innan det tar något beslut. Den värvningen kan därmed bli lite snårig att få till, även inget är helt spikat ännu.

Enligt Sportbladets uppgifter är Tobias Gulliksen, norsk U21-landslagsman från Bodö/Glimt, också en av spelarna som Djurgården har kollat upp och tagit en första kontakt med.

Men där handlar det om Bodö/Glimt är villiga att släppa spelaren som klubben värvade på ett fyraårskontrakt i somras. Men där har också ett lån diskuterats, då Gulliksen ännu inte är en given starspelare i den norska klubben. Norrmannen är en offensiv spelare som kan spela både anfallare och ytter.

Följ ämnen i artikeln