PSG:s president ska utredas för mutbrott

Foto: Aurelien Meunier / Getty Images Europe

avAndreas Käck

FOTBOLL

Nasser Al-Khelaifi är i blåsväder.
PSG:s president ska utredas för mutbrott, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Han misstänks för mutor gällande sändningsrättigheter till fyra olika fotbolls-VM.

Misstankarna mot Al-Khelaifi ska ha uppdagats i samband med en större utredning av korruption inom Fifa, skriver TT.

I utredningen förekommer två namn. Det ena är Nasser Al-Khelaifi, det andra är tidigare Fifa-höjdaren Jerome Valcke som förra vintern stängdes av från fotboll i 12 år efter att ha ingått i en pakt om att på ett olagligt sätt frigöra tusentals biljetter till VM-matcherna i Brasilien 2014.

Ville ha rättigheterna

Schweiziska myndigheter misstänker att Nasser Al-Khelaifi ska ha försökt muta Jerome Valcke för att den qatariska tv-kanalen BeInSports, som Al-Khelaifi äger, skulle få sändningsrättigheterna till fotbolls-VM 2018, 2022, 2026 och 2030.

Jerome Valcke ska ha förhörts tidigare i dag och tillslag ska ha gjorts i Grekland, Italien, Spanien samt Frankrike, där Bein Sports kontos i Paris ska ha undersökts.

Enligt AFP kommer nu PSG-presidenten Al-Khelaifi att utredas i ärendet.

Utreds även av Uefa

Det här är inte det enda som Nasser Al-Khelaifi är i blåsväder för. Så sent som den 1 september bekräftade nämligen Uefa att man ska utreda PSG för deras miljardvärvningar av Neymar och Kylan Mbappé. Detta för att undersöka om Paris-klubben brutit mot Financial Fair Play-reglerna.

”Klubben är mycket överraskad över det här agerandet då vi hela tiden har informerat Uefa om effekterna av övergångarna med hänsyn till Financial Fair Play. Klubben är mycket säker på att vi kan visa att vi följt reglerna på ett perfekt sätt”, skrev PSG då.

Klubben har inte uttalat sig om de nya mutmisstankarna mot Nasser Al-Khelaifi.

ARTIKELN HANDLAR OM