”Sverige kanske inte dyker upp och ger oss poängen”

avJohan Flinck, Malin Wahlberg

KIELCE. Håkan Ericson ser England som skyhöga favoriter i premiären av U21-EM. 

Repliken från motståndarna lät inte vänta på sig. 

– Om vi är så stora favoriter kanske de inte dyker upp och bara ger oss poängen, säger förbundskaptenen Aidy Boothroyd. 

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET /85527

Sverige har laddat i nästan två veckor, men i morgon börjar allvaret när U21-EM drar igång med premiär mot England. På presskonferensen inför matchen la förbundskapten Håkan Ericson över all press på England

–  Jag tycker de är skyhöga favoriter, med tanke på vad de spelar och tjänar men vi ska fajtas om det, sa han. 

När Sportbladet frågade Englands förbundskapten Aidy Boothroyd vad han tycker om Ericsons uttalande höll han inte riktigt med. 

– Snällt av honom. Jag tycker att vi har lika stor chans som dem. De har väldigt bra spelare, de är organiserade, de är tuffa och de har vunnit tidigare. Han är en coach som har vunnit turneringen förut så han har en upp på mig. Vi måste spela vårt bästa, säger han och fortsätter: 

– Om han tycker att vi är favoriter är det kul, men om vi är så stora favoriter kanske de inte dyker upp och bara ger oss poängen.

”Självklart är vi rädda för Sverige”

England stängde igen genrepet mot Island för att mörka taktiken inför U21-EM och vägrade att lämna ut någon matchvideo. Ett tecken på att engelsmännen räds regerande mästarna inför premiären ansåg Sverige

Där ger Boothroyd Sverige rätt. 

– Självklart är vi det. Man måste vara lite rädd. Det var ändå ingen bra match så jag tror inte att de vill ha bandet. 

På frågan om vilka spelare förbundskaptenen ser som de största hotet i det svenska laget svarade han Kristoffer Olsson och Carlos Strandberg. När Fotbollskanalens reporter upplyste Boothroyd om att Strandberg förmodligen kommer att bänkas blev han förvånad. 

– Ja, väldigt förvånad. Du är inte från svenska fotbollsförbundet, väl? Han är en spelare som har gjort det väldigt bra, precis som Olsson så jag tror att ni har ett lag som är mer än en spelare med erfarenhet och Olsson speciellt är en stor spelare för er.