Svensken går till PL: ’Det här är en dröm’

Foto: Bildbyrån
Haksabanovic ser ut att ha gjort sitt i HBK-tröjan.

avAndreas Käck, Michael Wagner

FOTBOLL

Sead Haksabanovic lämnar Halmstad – för Premier League.

18-åringen har skrivit på för West Ham.

– En dröm som går i uppfyllelse, säger han.

I början av juli bekräftade Halmstad att klubbar från ”alla de största ligorna i världen” har hört av sig.

Nu har Sead Haksabanovic gjort sitt val.

18-åringen går till Premier League-klubben West Ham och kan – på sikt – slå Fredrik Ljungbergs tidigare transferrekord (40 miljoner kronor när han såldes till Arsenal 1998) som den dyraste HBK-spelaren någonsin.

Enligt uppgifter till Sportbladet får HBK omkring 35 miljoner kronor direkt – och man ska även ha förhandlat fram en vidareförsäljningsklausul som i framtiden kan inbringa ytterligare jättesummor.

– Som alla vet har vi tackat nej till bud på 20 miljoner och det är betydligt mer än så, men mer än så kan vi inte kommentera, säger Halmstads ordförande Tony Karlsson till HBK:s hemsida.

”Kändes rätt”

När Sportbladet kontaktade Karlsson vid 19-tiden ville han först inte bekräfta övergången. Men senare på kvällen blev allting officiellt och West Ham presenterade då jättetalangen på sin hemsida.

– Det känns riktigt bra att vara här. Det är en dröm som går i uppfyllelse. West Ham är en stor klubb och det känns bra att ha skrivit på kontraktet (på fem år, reds.anm). Själva affären gick ganska snabbt; jag fick höra att de var intresserade av mig och då var jag nyfiken på att komma hit och få höra vad de har för plan för mig. Väl här kändes det rätt, säger Haksabanovic till West Hams hemsida.

”Fantastiska fans”

Haksabanovic har gjort fyra mål på 18 matcher den här säsongen. Tidigare i år valde han att representera Montenegros landslag.

Nu ser han fram emot att spela i Premier League.

– Jag är en offensiv spelare som gillar att dribbla och skjuta, men jag jobbar också hårt för laget. Jag ser verkligen fram emot att spela för West Ham. Jag har sett ganska många matcher med laget och vet att ni har fantastiska spelare och fans. Nu vill jag först och främst komma in i laget och förhoppningsvis får jag spela några matcher någon gång den här säsongen, säger han.

Haksabanovic blir den tredje tidigare Halmstad-spelaren att representera West Ham, efter Niclas Alexandersson och Fredrik Ljungberg.