Michelsen: ”Alla nyförvärv är med”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: HAMMARBY FOTBOLL / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Bajen kammade hem tre heta nyförvärv.

Och Muamer Tankovic, Oscar Krusnell och Sander Svendsen får chansen direkt.

– Alla tre är med i truppen mot Östersund, säger Jakob Michelsen.

Hammarby slog på stort i slutet av transferfönstret. Sportchefen Jesper Jansson plockade hem vänsterbacken Oscar Krusnell, 19, från Sunderland och de båda offensiva pjäserna Muamer Tankovic, 22, från AZ Alkmaar och Sander Svendsen, 20 från Molde.

”Alla är med i truppen”

– Viktigast av allt: det är tre spelare med potential. De har alla sin bästa tid framför sig vilket vi behövde få in i det här fönstret.

Är nyförvärven med mot Östersund i morgon?

– Ja. Alla tre är med i truppen.

Tagit in åtta spelare

Hammarby har utöver nämnda trio tagit in Mads Fenger, Jeppe Andersen, Benny Lekström, Rebin Asaad och Johan Wiland under sommaren.

Kommer det ta tid att spela ihop laget?

– Självklart. Om det inte tog tid att spela ihop lag så hade det inte funnits något skäl att träna. Då hade det bästa laget vunnit varje match. Det här är ingen quick fix.

”För tidigt att säga”

Hur ser du på ert sommarfönster?

– Det är för tidigt att säga. Det vet man först efter ett halvår. Nu vet vi att Björn Paulsen, Serge-Junior och Jiloan Hamad var bra värvningar och att Mario Musa och Gershon Koffie inte slog lika väl ut. Om sex månader kan vi säga om sommarens transferfönster var bra eller dåligt.

Jakob Michelsen om...

...Oscar Krusnell:
– Ung kille. Född 99. Uppvuxen i Årsta. Bra att få in honom på en position vi är tunna på. Han är ju så ung att han kan spela U19-fotboll i 1,5 år till.

...Muamer Tankovic:
– Är ju väldigt erfaren trots att han är ung. Inte så mycket speltid under åren i England men lirade ju i Holland. När han förstår hur vi vill spela så är han nära en startplats. Hans bästa position? Vi gillar att han är flexibel. Men kanten, släpande anfallare och ren anfallare funkar för honom.

... Sander Svendsen:
– Över 100 matcher för Molde. Ung kille med hög potential. Spelade ju mest på kanten för Molde den senaste tiden men behärskar det mesta. Det var oerhört moget av honom att inte gå till Holland, Belgien eller Tyskland vilket han kunde ha gjort. I stället tog han ett mindre steg till Hammarby, ett steg upp från Tippeligan till allsvenskan och får nu chansen att spela inför 20 000 åskådare och en stor publik.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.