Starka reaktionen: ”Otroligt besviken”

Uppdaterad 2024-06-09 | Publicerad 2024-06-08

Hugo Larsson och Emil Holm.

Två nya stjärnor att bygga det nya landslaget kring?

Inte för förbundskapten Jon Dahl Tomasson – som bänkat båda.

– Jag är otroligt besviken, säger Emil Holm.

Vare sig mot Danmark (1–2) eller Serbien (0–3) har innermittfältaren Hugo Larsson och högerbacken Emil Holm fått chansen i startelvan. Många trodde att duon skulle bli nyckelspelare i Jon Dahl Tomassons nya landslag men så har inte blivit fallet.

– Det får ni ta med Jon. Jag är otroligt besviken. Jag kom hit och trodde att jag i alla fall skulle få en match. Men jag vill inte kommentera så mycket, ni får ta det till Jon, säger Emil Holm som byttes in i andra halvlek under 0–3-förlusten mot Serbien.

Har du fått en förklaring som du köper?

– Nej, jag har inte fått någon förklaring så det får ni ta med Jon. Jag är professionell fotbollsspelare så jag behöver ingen. Jag jobbar på.

Larsson: ”Enda positiva...”

Hugo Larsson har gjort succé i Bundesliga med sitt Eintracht Frankfurt. Men trots många skador på innermittfältet har han inte fått starta under samlingen. Simon Olsson, Anton Salétros och Emil Forsberg har alla gått före.

– Jag blev besviken när han sa det till mig. Sedan var det bara varit fokus på matchen. Jag tycker vi stundtals gör det bra, men att förlora med 0-3 då är det ingen rolig känsla. Det enda positiva i dag var Zlatans fina avtackning, det får man ta med sig på semestern.

Du tippades bli en spelare som Tomassons skulle bygga landslaget kring. Så har det inte blivit – än. Hur ser du på det?

Det är klart att det var en förhoppning jag hade. Jag ska inte säga att laget skulle byggas kring mig, det är kanske överdrivet, men att jag skulle spela och få den där tydliga rollen på mittfältet. Nu fick jag inte chansen till det riktigt den här samlingen. Men jag fick 90 minuter över två matcher. Jag hoppas att det (starterna) kommer nästa samling istället.

Kan du säga något om hur Jon motiverade att du inte startade?

– Det håller jag mellan oss.

Anton Salétros har tagit kontroll över rollen som mer sittande mittfältare, medan Larsson fått spela lite högre upp när han kommit in.

– Någonstans har jag kommit högre upp här i landslaget. Jag spelar där han sätter mig, men i klubblaget är jag längre bak på mittfältet. Jag känner mig mest trygg där om jag ska vara ärlig, men vill Jon spela mig högre upp och ser mig där så kommer jag spela där med ett smil på läpparna.

Hugo Larsson.

Tomassons förklaring

Hur Tomassons såg på det?

Om petningen av Larsson sa han följande.

– Han spelade 45 minuter senast, 45 i dag också, en spelare som inte spelat så mycket det sista. Vi pratade efter Danmarks-matchen. Vi pratade om att spela mer framåt.

Han gav också en förklaring till bänkningen av Holm.

– Jag älskar när spelare är besvikna när de inte startar, det är rätt attityd. Krafth gjorde det väldigt bra mot Danmark. Det var skälet. Och som vi spelade, med Jens som centrerar på mittfältet, då är Emil mer passande, eftersom han spelat mittback och ytterback i Newcastle.