Ny succé för Forsberg – bakom tredje raka

”Försökte skapa lite glädje”

Foto: AFP

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Emil Forsberg fortsätter att bjuda på passningsmagi.

På lördagen svarade 25-åringen – som bar ett svart sorgeband – för sin 14:e assist för säsongen och låg bakom segern Leverkusen.

– Jag försökte skapa lite glädje, säger Forsberg enligt tyska N-TV och syftar på attentatet i Stockholm.

Emil Forsberg fortsätter att vattna Leipzigs Champions League-drömmar.

Efter två assist i onsdagens bortamatch mot Mainz toppade svensken listan över flest målgivande passningar i Europas fem största ligor med 13 assist.

På lördagen finputsade han den siffran.

På tilläggstid mot Leverkusen hittade 25-åringen, som spelade med ett sorgeband runt armen för att hedra offren efter attentatet i Stockholm, fram till Yussuf Poulsen som fick en fot på bollen och säkrade klubbens tredje raka seger.

Perfekt inlägg

Och vilken assist sen.

Forsberg gjorde en vältajmad djupledslöpning, fick med sig bollen och svarade för ett perfekt avvägt inlägg mot den bortre stolpen.

Efter slutsignalen och efter att ha jublat tillsammans med supportrarna, kretsade Forsbergs tankar än en gång kring de drabbade i Stockholm.

– Fotbollen kan alltid hjälpa lite grand, man får ett annat fokus. Men i slutändan är livet viktigare än fotbollen. Det som hände i Stockholm är ofattbart och väldigt tragiskt, säger mittfältaren enligt tyska N-TV.

”Följde allt via tv”

Forsberg var ensam på planen om att bära sorgeband. Det var ingen hemlighet att han ägnade en del av insatsen åt sina landsmän.

– Jag följde allt via tv:n i fredags. Fotboll kan skapa glädje, det var det jag försökte.

Tack vare segern förstärkte Leipzig sin andraplats i tabellen. Klubben har tio poäng upp till Bayern München och sju ner till Hoffenheim på tredjeplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga

Fotboll

RB Leipzig