Hennes attack – efter gråtbilden

FOTBOLL

Rasistramsorna mot Partizan Belgrads Everton Luiz och brasilianarens tårar efteråt skapade rubriker världen över.

Nu kommer nästa attack – från vice presidenten till de skyldiga supportrarnas klubb.

”Varför åker du inte hem till Brasilien?”‚ skriver hon på Facebook.

Foto: Facebook (@PolicJelena7)
Jelena Polic, vice president i Rad Beograd.

Det var i helgens derby mellan Rad Beograd och Partizan Belgrad i serbiska ”Super Liga” som de tråkiga scenerna utspelade sig.

Partizans brasilianske mittfältare Everton Luiz blev utsatt för rasistiska påhopp och lämnade planen i tårar samtidigt som lagkamrater tröstade honom.

– Jag vill glömma det här så fort som möjligt. Jag älskar Serbien och folket här, det var därför jag började gråta, sa Everton Luiz.

Bilderna på den gråtande brasilianaren kablades ut i världens medier samtidigt som Rad Beograds supportrars agerande fördömdes.

Men inte av alla.

”Är snedvriden”

Jelena Polic, vice president i Rad Beograd, vägrar ta avstånd.

I ett inlägg på Facebook går hon till motattack och skuldbelägger Everton Luiz för att ha överdrivit.

”Hela den här historien om ’den store’ Everton och allt som hände under matchen mellan Rad och Partizan är snedvriden och tragisk. Varför nämner ni inte alla förolämpningar som lipsillen Everton sa till Nikola Drincic under matchen, och att han slog Vladimir Rodic och visade fulfingret till våra fans? Men nej, det är vi som är rasistiska och nationalistiska!”, skriver hon.

”Åk hem”

Och fortsätter:

”Tydligen måste vi respektera andra mer än oss själva, och tydligen ska vi vara stolta när Partizan har sju utländska spelare och en av den fejk-gråter och säger att han ’älskar Serbien’ och ’ser det som sitt hem’. Nej, varför åker du inte hem till Brasilien och visar dina svarta finger åt folket där och svär på dina brasilianska mödrar att allt kommer bli bra? NEJ TILL RASISM (lägg till valfri sarkastisk smajli)”.

Jelena Polic har nu tagit bort sitt inlägg på Facebook.