”United övertygade – Ibrahimovic stannar”

Mino Raiolas svar: ”Vi ska hålla på det”

Foto: AFP
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic vägrar att bekräfta sin framtid.

Men nu uppger Daily Mail att Manchester United är övertygade om att Zlatan stannar – efter att svensken nobbat bud från Kina.

– Jag tycker att vi ska hålla på det, säger agenten Mino Raiola.

Zlatan Ibrahimovic är namnet på Manchester United-fansens läppar dessa dagar.

Den 35-årige stjärnanfallaren avgjorde ligacupfinalen mot Southampton med sina två mål, men vägrade efteråt att prata om sin framtid då kontraktet med United löper ut i sommar.

– Jag tigger och ber inte för att spelare ska stanna. Men jag tycker att Uniteds fans ska bege sig till hans hus och stanna där hela natten, om det krävs. Det är jag säker på att de kommer att göra. Vi vill och tror att han stannar med oss en säsong till, sa dock José Mourinho efteråt.

United: Zlatan stannar

Och nu skriver Daily Mail att Manchester United fått positiva indikationer från Ibrahimovic.

Premier League-klubben är till och med övertygade om att Zlatan stannar trots att han vägrar bekräfta det.

”United vill aktivera det nya ettårskontraktet värt tre miljoner kronor i veckan och är optimistiska över att kunna hitta en överenskommelse för anfallaren”, skriver tidningen.

Redan för några månader senare avslöjade José Mourinho att United valt att utnyttja sin option om att förlänga avtalet och efter att Ibrahimovic nobbat bud från Kina har förhoppningarna ökat.

”Han förkastade bud med en lön på elva miljoner kronor i veckan för att kunna stanna på en högre nivå i Premier League”, skriver Daily Mail.

”Vi ska hålla på det”

Även The Sun bedömer Ibrahimovics chanser att stanna i Manchester United som troliga, men skriver att Mourinhos lag utmanas av Napoli, Inter, MLS-klubbar – och Malmö FF.

”I stället för att gå till de stora pengarna skulle det vara som en saga om anfallaren avslutade sin karriär med en återkomst i sin hemstad. Att gå till Malmö vore den perfekta avslutningen på Zlatans berättelse”, skriver The Sun.

Agenten Mino Raiola är dock fåordig om framtiden.

– Jag pratar inte om några kontraktsdetaljer med media – det är något mellan spelaren, klubben och mig själv, säger Raiola till TalkSport.

Agenten vill inte ge några besked om när svenskens beslut kommer.

– Jag tycker att vi ska hålla på det, njuta och så får vi se vad som händer nästa säsong. Jag utesluter ingenting, allt kan hända, säger Raiola.

ARTIKELN HANDLAR OM