Crespo: Vi blir jättefarliga den här säsongen

Sjätte målet av Kamara tar Häcken nära kvartsfinal

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

avMichael Wagner

FOTBOLL

Häcken är nära en kvartsfinalplats i Svenska Cupen efter att ha kontrat sönder Åtvidaberg.

Nasiru Mohammed och formstarke Alhassan Kamara var matchvinnarna i 3–1-segern.

– Nu ska jag visa Alexander Axén vad han har lärt mig, säger Crespo Kamara.

För Häcken, som slutade på en ytterst blek tiondeplats i allsvenskan i höstas, är Svenska Cupen viktig som eventuell språngbräda till ett Europakval i sommar.

Dessutom är Häcken regerande cupmästare.

Hisingslaget inledde med 4–0-seger borta mot Norrtälje förra helgen och visade åter vilka offensiva kvaliteter laget besitter mot Åtvidaberg hemma på Bravida Arena.

Crespo i målform

I en snabb omställning frispelade Alexander Farnerud anfallaren Alhassan Crespo Kamara efter fem minuters spel.

Kamara gjorde sitt sjätte mål (!) i de senaste fyra matcherna.

– Det är alltid roligt att göra mål. Men med ett sådant mittfält och sådana passningsfötter så är det bara att hålla sig framme. Jag fokuerar på att springa, försvara på rätt sida. Inte tänka så mycket, bara köra på, säger Alhassan Crespo Kamara till Häckens hemsida.

Men Häcken är inte lika bra bakåt som framåt. Tveksam försvarsorganisation och skärpa på ett frisparksinlägg från Åtvidaberg gjorde att Emil Bellander kunde nicka in 1–1 (42).

Men även Häcken fick hjälp av motståndarlaget. Jens Jacobsson styrde vackert, men olyckligt, in 2–1 åt hemmalaget i egen kasse efter bra inspel från höger av Jakob Lindström.

Rött direkt för Sudic

Jasmin Sudic kapade Linus Tornblad, fick rött kort direkt och Åtvidaberg kunde jaga kvittering med en man mer på planen.

Men då visade åter Häcken sitt adelsmärke med snabba löpningar, kvicka passningar och distinkta avslut. Erik Friberg släppte bollen till Farnerud, som hittade Kamara. På returen efter skott från Crespo tryckte Nasiru Mohammed in matchavgörande 3–1.

Häckenvinsten, samtidigt som Örebro (som spelade 1–1 mot Åtvid i första omgången) besegrade Norrtälje med 5–0, gör att det räcker med oavgjort för Hisingslaget i sista omgången borta mot ÖSK för att ta sig till kvartsfinal i Svenska Cupen.

”Ska visa Axén!”

Crespo Kamara ställs då mot sitt tidigare lag.

– Jag tänker bara åka dit och vinna matchen, säger han med ett brett leende. Jag har en speciell relation med Alex Axén (ÖSK-tränaren) och Kubanerna (fansen). Jag ska visa han (Axén) vad han har lärt mig, säger han till Häckens hemsida.

Anfallaren är redan utpekad som potentiell skyttekung i årets allsvenska och Crespo Kamara menar:

– Vi kommer bli jättefarliga den här säsongen. Vi spelar med sådan fart i anfallen.

ARTIKELN HANDLAR OM