Källström: ”Malmö känns ganska klara nu”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

BORÅS. Efter Malmö FF:s klara seger mot Hammarby och Djurgårdens 2–2 mot Elfsborg ser Kim Källström, 35, guldchansen som borta.

– Nu ska Malmö tappa ganska många poäng och vi inte tappa några. De känns ganska klara, säger Djurgårdens lagkapten.

Foto: J RGEN JARNBERGER / BILDBYR N

Den tidigare landslagsstjärnan gjorde ännu en mycket stark insats på Djurgårdens mittfält.

Men 2–2 mot Elfsborg innebar två förlorade poäng i jakten på Malmö FF.

– Spelmässigt hade lagen olika perioder samtidigt som vi ledde två gånger. Det var en svängig match. Vi hade problem när det gick snabbt, Elfsborg behärskade mattan bättre, säger Källström.

Surt att inte få med mer

– Men vi hade de bättre chanserna och kändes farligare. Det känns surt att vi inte får med oss mer. Och vi hade en jättechans i slutet. 

Har ni slarvat bort en guldchans också?

– Det känns som guldchansen har varit borta sedan vi förlorade hemma mot Malmö. Varje gång vi har spelat har vi kommit närmare men när Malmö vann senast mot Bajen och ganska klart – skulle de darrat så skulle de ha gjort det där – så känns det ganska långt bort nu.

– Nu gäller det för oss att hålla huvudet kallt. Vi har ett viktigt derby framför oss. Vi har varit bra på slutet. Som säsongen varit så är en kamp om en andra-, tredjeplats det stora för oss. Malmö har känts klara ganska länge. 

I Sportbladets bedömning får Källström det högsta betyget tack vare sina fina passningar kombinerat med ett hårt och välpositionerat jobb defensivt. Desssutom slog 35-åringen till med ett vackert 2–1-mål som Källström frispelad av Gustav Engvall chippade in.

En Boksic-chipp

– Det var en gammal Alen Boksic! Kevin gick nog ner lite tidigt och det är behagligt underlag att chippa på. Det var ett fint pass av Gustav (Engvall), säger Källström.

När var du så här bra senast?

– Jag vet inte. Det är den eviga frågan. Det går upp och ner, men vi har spelat bra och har bra rull. Det är roligt.

Du är inte sugen att prova en högre nivå igen. Landslaget?

– Nej, jag trivs rätt bra med det jag gör nu. Har man slutat en gång och flyttat hem så är det ett ganska stort socialt beslut.

Och gått över till tv…?

– Ja, lite så, haha. Jag får spela med headset…

Smickrad över frågan

– Nu har jag följt landslaget på ett ganska nära håll och det känns som de har en bra grupp. Jag tycker man ska fortsätta att ge den gruppen förtroende. 

Är frågan omotiverad med tanke på vad du presterar på planen?

– Omotiverad i och med att det inte är relevant eftersom jag en gång har slutat. Samtidigt är jag i gott slag igen och blir lite smickrad när frågan kommer. Den hade inte gjort det om jag hade spelat med högerdojan på vänsterfoten. 

För Källström och Djurgården väntar nya tag. På söndag står Hammarby för motståndet – och ett derbyspöke som inneburit 15 matcher utan seger.

Hur kul ska det bli med derby?

– Det är sista chansen den här säsongen…

Derbyseger för fansen

– För oss spelare är det inte samma sak, säger Källström. Men jag har 100 procent förståelse för supportrarnas känslor och de som varit länge i klubben. Men när vi kliver ut där så spelar vi om tre poäng. Det är klart att vi skulle vilja ge det till våra supportrar.

– Vi ska förbereda oss väl så att vi har alla möjligheter att ta en trea där, säger lagkaptenen.

Foto: Bildbyrån och C More
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.