Lindelöf från start i Uniteds kross

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf fick ännu en lugn kväll på jobbet när han fick chansen som mittback.

Manchester United körde programenligt över Burton med 4–1 i ligacupen.

Ändå fick svensken en del kritik efteråt.

Foto: Reuters sport

När Victor Nilsson Lindelöf gjorde debut mot Basel i Champions League kunde han från bakplan bevittna ett massivt spelövertag och 3–0-seger.

Inte alls olikt hans andra insats i kväll. Den här gången var det Championship-laget Burton som stod för motståndet i ligacupen och övertaget var än större.

Marcus Rashford sprang in med 1–0 i femte minuten, ökade på med 2–0 med ett skarpt distansskott stolpe in i matchminut 17.

Martial avslutade målskyttet

De övriga offensiva hoten, Jesse Lingard och Anthony Martial, satte sedan varsitt mål och United kunde enkelt gå vidare i cupen.

För Lindelöf och hans backlinje sprack nollan först i matchens slutsekunder när Bruton tryckte in ett mål efter hörna. Där kunde Lindelöf inte göra särskilt mycket, men men ett par situationer i första halvlek riskerar ändå att göra Jose Mourinho lite fundersam. Dels en misslyckad undannickning som skapade ett farligt friläge och sedan en riktigt misslyckad passning utanför eget straffområde som gav Burton ett farligt skottläge.

”Klumpigt fel”

Något även Manchester Evening News pekade på när de satte en sexa i betyg på svensken.

”Ett klumpigt fel gav Burton en chans och han såg stundtals osäker ut. Kan ta ett tag innan han återfått självförtroendet”, skriver man.

Även Mirror gav svensken, och övriga backlinjen, en sexa i betyg.

”Behöver mer speltid, fortfarande en del tveksamheter gällande hans fysiska spel”, motiverar man.

José Mourinho berömde efteråt sitt lags prestation.

– Om cupen är en officiell cup så är den viktig för Manchester United och för mig som tränare. Vi gjorde vårat jobb. Inte en fenomenal insats, men solid. Flera spelare behövde 90 minuter i dag, för många av dem har inte spelat så mycket hittills under säsongen, sa tränaren till klubbens hemsida efter avancemanget.

I nästa omgång ställs United mot Swansea på bortaplan.

▪▪▪

Även Manchester-rivalen Manchester City tog sig vidare i ligacupen. Det ska de tacka Leroy Sane för som gjorde både 1–0 och 2–1 borta mot West Bromwich.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Så spelar Man United i Champions league 00:16