Nya direktiven – för att lösa kriget i PSG

FOTBOLL

Kriget i PSG delar truppen i två läger.

Nu försöker tränaren Unai Emery mäkla fred.

– Jag har sagt hur saker och ting ska göras hädanefter, säger han.

Neymar och Edinson Cavani rök ihop när PSG besegrade Lyon höra helgen. De två storstjärnorna bråkade om en straff och en frispark och sedan dess har franska medier rapporterat om att bråket eskalerat och delat truppen i två läger.

El País hävdar att presidenten Nasser Al-Khelaifi erbjudit Cavani motsvarande 9,5 miljoner kronor om han låter Neymar slå straffarna men 30-åringen uppges ha nobbat förslaget med motiveringen att han ”inte bryr sig om pengar”.

”Kommer bestämma”

Direkt efter matchen mot Lyon uttalade sig tränaren Unai Emery och lovade att lösa situationen.

– Jag tror att de är kapabla att lösa situationen själva men om de inte kommer överens så kommer jag bestämma åt dem. Jag vill inte att det här ska bli ett problem för oss, sa han då.

”Har pratat med dem”

Inför onsdagens Champions League-match mot Bayern München berättar han om sina nya direktiv: Från och med nu kommer Neymar och Cavani att turas om att lägga straffarna.

– Vi har många spelare som kan slå straffar. Många som vill också. Cavani och Neymar är redo. Vi kommer att få många straffar och båda kommer att tjäna på det (att dela på ansvaret). Jag har pratat med dem och sagt hur saker och ting ska göras hädanefter, säger Emery enligt Mirror.

Neymar missade den senaste matchen på grund av skada men är nu tillbaka i truppen. Även Angel Di Maria är tillbaka efter skadeproblem. 

Den enda som är osäker i nuläget är Javier Pastore.

– Han kör fortfarande rehab, men han är på bättringsvägen. Vi hoppas att han är redo snart, säger Unai Emery.

Världens 10 dyraste trupper 00:30