Han tvingas sluta: ”Är så jävla less...”

Foto: BILDBYRÅN
Andreas Eriksson.

avAndreas Käck

FOTBOLL

15 minuters spel på snart två säsonger.

Nu ger Andreas Eriksson, 35, upp karriären.

– Jag orkar inte hålla på och rehaba. Jag är så jävla less på det, säger Sirius-profilen till UNT.

Skadorna fortsätter att spöka för Andreas Eriksson.

Mittfältaren spelade inte en enda match för Sirius i fjol och har bara kunnat göra ett 15 minuters långt ihop den här säsongen.

Nu ger han upp.

För lokaltidningen Upsala Nya Tidning bekräftar han att kontraktet – som egentligen sträcker sig till sista november – är brutet och att han avslutar karriären.

– Jag orkar inte hålla på och rehaba helt enkelt, jag är så jävla less på det. Jag trodde att det skulle fungera, men när knäet blev bra så började baksidorna spöka igen och när baksidorna blev bra så kom knäet tillbaka. Det har varit en härva, säger Eriksson till UNT.

”Känner mig klar”

När Sirius sålde Kingsley Sarfo till Malmö FF pekade klubbledningen ut just Andreas Eriksson som en naturlig ersättare, så länge han får hålla sig skadefri.

Men det blev alltså ett enda inhopp – som resulterade i ännu en skada.

– Jag har gjort det här ett tag nu och man kommer till en punkt där man tänker ”vad fan håller jag på med”. Nej, jag känner mig klar och jag kände mig lättad, säger Andreas Eriksson.

Med när AIK åkte ur

Han inledde sin seniorkarriär i IFK Viksjö och gick sedan vidare till Väsby United innan han år 2004 skrev på för AIK. Han var sedan med när AIK åkte ner i superettan – och när laget gick tillbaka upp i allsvenskan.

Därefter spelade han en säsong i Sirius, fem i Brommapojkarna, och det hela avslutades alltså återigen i Uppsala-klubben Sirius.

De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM