Janne Andersson: ”En magisk kväll”

avFredrik Jönsson

8–0 mot Luxemburg.

Förbundskapten Janne Andersson var väldigt nöjd över spelarnas insats.

– Det är exemplariskt. En magisk kväll, säger han på presskonferensen.

Janne Andersson var inte helt nöjd med förra landslagssamlingen när Sverige föll mot Bulgarien och besegrade Vitryssland.

Efter 8–0 mot Luxemburg hade han inga klagomål.

”All heder”

– Det är inte ofta man vinner fotbollsmatcher med så mycket. Jag är väldigt, väldigt glad för vinsten, men inte bara för resultatet. Jag pratar prestationen. Vi var inte nöjda med allt efter Bulgarien och Vitryssland. Vi har varit tydliga med hur vi ville ha det, vi har haft tid i veckan att bygga grunderna. Det är exemplariskt hur de genomför matchen efter det vi har pratat om, säger Janne Andersson.

– Jag tycker att killarnas sätt att genomföra helheten är väldigt, väldigt bra. All heder åt de. Tillsammans med inramningen och publiken blir det en magisk kväll på Friends igen. Jag är väldigt nöjd.

Andreas Granqvist öppnade målskyttet från straffpunkten. Efter målet sprang han direkt och hämtade bollen. Med andra ord syntes det tydligt att de svenska spelarna jagade mål för att ha många mål till godo inför Holland på tisdag.

”Gör mig stolt”

– Ledargängets budskap inför Luxemburg har varit att genomföra matchen på bästa sätt. Jag har inte pratat om målskillnad eller att jaga mål en enda gång den här veckan, säger Janne Andersson.

50 022 personer hade kommit till Friends Arena - ett publikrekord. Det var även Sveriges största VM-kvalseger.

– Att kunna fylla Friends med de här förutsättningarna gör mig stolt och glad. Det är enormt häftigt att få vara med om, säger Andersson.

Foto: Jimmy Wixtröm

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player