”När ögonen stängs & grisarna flyger...”

Guidetti om bakslagen som aldrig krossat drömmen: Jag är en produkt

Foto: TT
FOTBOLL

Utdömd efter en osannolik infektion och ytterligare slagen till marken av en knäskada.

För The Times berättar John Guidetti om kampen, vägen tillbaka och drömmen han vägrar låta någon ta ifrån honom.

– När jag går och lägger mig, stänger ögonen och grisarna börjar flyga så drömmer jag om att bli bättre än Lionel Messi, säger Guidetti.

John Guidetti och hans Celta Vigo är det enda som står mellan Manchester United och en Europa League-final. Det är så britterna ser det. För John Guidetti är ordningen omvänd.

– Jag har oavslutade affärer i England, säger Guidetti till The Times.

”I Sverige är vi fulla en vecka”

Svensken är fortfarande en inte helt okänd profil i Storbritannien efter sin fotbollsfostran i Manchester City och genombrottet i holländska Feyenoord som fick fler än bara svensken själv att drömma om att en ny skyttekung var på väg fram. För The Times berättar 25-åringen om den dåligt stekta kycklingen och den efterföljande infektionen men framförallt om kampen om att återupprätta sitt rykte på lån i Stoke och Celtic.

– Jag är en produkt. Vi blir flyttade runt. Fotbollen är så brutal och det har varit en kamp för att ta mig tillbaka. Jag flyttade till Stoke och hamnade i bråk med managern (Mark Hughes) eftersom han lovat mig att ”John, du kommer få åtta eller tio matcher på dig att visa vad du kan göra”. Jag brukade briljera på träning men när vi sen förlorade med 0-3 mot Chelsea och han bytte in Jonny Walters undrade jag ”hur ska jag bevisa vad jag kan?”, säger Guidetti och fortsätter:

– Sen flyttade jag till Celtic och storspelade första halvan av säsongen och sen sa de ”John, du måste skriva på ett kontrakt”. Jag sa ”Lyssna, jag tycker inte att jag är skyldig er något”. Celtic är en storklubb men jag gillar stora matcher. Jag gillar inte – med all respekt – Ross County borta. När vi hade vunnit ligan firade vi inte ens, vi tog bara ett ärevarv runt planen. I den svenska ligan är du full i en vecka när du vinner ligan. Jag lever för att göra det omöjliga.

”Messi stal 40 personers krafter”

I spanska Celta Vigo har John Guidetti nu äntligen hittat rätt igen. Men trots att bakslagen varit många har 25-åringen inte några planer på att justera sina drömmar efter dem.

– Jag har fortfarande mina bästa år kvar. Zlatan har gjort fler mål från 30 till 35 än han gjorde innan. Jag drömmer fortfarande. När jag går och lägger mig, stänger ögonen och grisarna börjar flyga (ett brittisk uttryck för att det omöjliga händer) så drömmer jag om att bli bättre än Lionel Messi. Jag vet att det är omöjligt. Han är från yttre rymden, kom i en rymdraket och stal styrkan från 40 personer. Jag vet att jag aldrig kommer att bli bättre än honom men jag tänker jobba röven av mig för att bli så bra jag bara kan, säger svensken och avlutar:

– Jag vill kämpa om titlar i de största ligorna i världen och nu har jag motivationen att vilja slå United eftersom finalen är i Stockholm. Mitt hem.

Den första semifinalen i Europa League mellan Celta Vigo-Manchester United spelas klockan 21:05 på torsdagskvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM