Hyllningen till Ibra: ”Kan bli kung här”

Zlatan Ibrahimovic missade Europa League-finalen.

Men det var ändå han som stal de flesta rubrikerna efteråt.

– Han är Gud här – skulle han vilja bli kung i Sverige i dag skulle han bli det, säger Henrik Larsson.

Manchester United vann Europa League-finalen mot Ajax med 2–0 efter mål av Paul Pogba och Henrich Mchitarjan.

Men efteråt var det en annan, skadad, spelare som stal de flesta av rubrikerna.

Zlatan Ibrahimovic, 35.

Från sin plats på VIP-läktaren följde Ibra matchen tillsammans med sin familj, landslagschefen Lasse Richt, förre landslagsspelaren Alexander Östlund och sjukgymnasten Rickard Dahan.

– Det känns bra, fast man inte kunde medverka på planen. Men vi var här. Min spirit var här. Allt det jag har gjort följde med laget till trofén, sa Ibrahimovic efteråt.

Vägrade lagkostymen

Och även i England pryder Zlatan Ibrahimovic sportsidorna.

”Zlatan Ibrahimovic spelade inte när Manchester United besegrade Ajax i Europa League-finalen, men stal ändå showen på ’Zlatan Arena’. Noterbart är att han var den ende av alla spelare som inte använde sig av lagkostymen utan tog sina vanliga kläder i stället”, skriver Daily Mail.

”Du kanske trodde att matchen handlade om att vinna en europeisk trofé, ta sig till Champions League eller att Manchester United tog sin 45:e stora titel. Så var det inte. I själva verket handlade det om en man – och han spelade inte ens. Tillbaka i Sverige pratade alla om Zlatan Ibrahimovic och han stal showen utan att ens spela”, fortsätter Daily Mirror.

”Han är Gud i Sverige”

Brittiska BT Sports intervjuade i sin tur förre landslagsspelaren Henrik Larsson om Ibrahimovic betydelse för Sverige.

– Han är Gud här i Sverige. Han står över alla här. Skulle han vilja bli kung i Sverige i dag skulle han bli det. Han är så populär här, på sättet han tar hand om sig själv och på sättet han spelar, säger ”Henke”.

Och den förre Helsingborgstränaren sörjde att Ibrahimovic inte kom till spel i går.

– Jag har inte pratat med honom de senaste dagarna. Men det här är hans hans hem, det här är hans ställe. Han gör alltid mål här, så det är tragiskt för alla att han inte kunde spela. Det är en fantastisk fotbollsspelare, den bäste vi haft i Sverige.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.