På väg mot bonus – på 390 miljoner kr

Efter Ronaldos hattrick – nära jättebonus

Cristiano Ronaldo sköt Real Madrid ett steg närmare final.

Och därmed också laget närmare 390 miljoner kronor.

– Det är en stor prestige för oss, säger Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane.

Real Madrid står med ena benet i Champions League-final.

I det första semifinalmötet besegrades lokalrivalen Atlético Madrid med hela 3–0 (1–0) – efter ett hattrick av Cristiano Ronaldo.

– Det är ett fantastiskt resultat och jag är lycklig över att jag gjorde de tre målen. En fantastisk kväll för mig och för laget, men vi måste vara vaksamma inför nästa veckas match på onsdagen, sa Ronaldo efteråt.

– Fotboll är en fantastisk sport för helt oväntade saker kan hända. Det kommer bli omänskligt svårt att vända på det här, men det kan vi göra också, erkände Atlético Madrid-tränaren Diego Simeone.

Bonusen: 390 miljoner kr

Och det finns fler skäl att jubla för Real Madrid-spelarna.

Spanska AS kan nämligen avslöja Cristiano Ronaldo och de andras bonusar under slutstriden av La Liga och Champions League.

Om Real lyckas vinna både La Liga – på samma poäng men med en match mindre spelad än Barcelona – och Champions League belönas spelarna med en bonus på 40 miljoner euro (motsvarande 390 miljoner kronor).

Att lyckas med det blir dock en utmaning. Senast Real Madrid vann dubbeln med både ligan och europeiska cupspelet var säsongen 1957/1958 och inget lag har någonsin tidigare vunnit Champions League två år i rad.

– Vi har inte vunnit ligan på länge (2012 var senast) så det är en stor prestige för oss. Men vi är väldigt motiverade att försöka vinna både ligan och Champions League, säger Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane.

Returmötet spelas om en vecka.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.