”Sex av dem borde inte få bära tröjan”

FOTBOLL

Stenhårda kritiken efter nederlaget

Barcelona är korsfästa och Paulo Dybala från en annan planet.

Dagen efter stormatchen i Champions League hyllas Juventus samtidigt som Barça tvingas löpa gatlopp.

– Det finns fem eller sex spelare här som aldrig borde ha fått sätta på sig den tröjan, säger förre storbacken Rio Ferdinand.

Spanska Sport.

”Korsfästa” är rubriken på Barcelona-baserade Sport efter Barças 0-3-nederlag mot Juventus. Runt om i Europa är också domen hård mot det spanska lag som fick se sig utklassat av sin italienska motståndare.

– Det finns gott om spelare här som inte hade platsat i Barcelonas lag för tre år sedan. För många för att nämna alla vid namn men det finns fem eller sex spelare här som aldrig borde ha fått sätta på sig den tröjan, säger förre engelske storbacken Rio Ferdinand i BT Sport enligt The Mirror och fortsätter:

– Sättet de spelar på, med intensiteten och kvalitén, är inte på samma planet som de tre där framme men det är de bakom som måste förse dem med bollar och de lyckas inte göra det snabbt nog.

”Fripassagerare på viktiga positioner”

Italienska Tuttosports förstasida.

Även gamle Liverpool-ikonen Steven Gerrard är inne på obalansen i Barcelonas lag med tre superstjärnor längst fram i Leo Messi, Luis Suarez och Neymar men ett för svagt manskap bakom dem.

– De har fripassagerare på viktiga positioner som i den centrala backlinjen. Jag är inte säker på (Samuel) Umtiti och jag är inte övertygad av målvakten (Marc-André ter Stegen). De litar hela tiden till att de tre längst fram ska rädda dem, säger Gerrard.

I Italien är självklart fokus ett annat. Turin-tidningen Tuttosport frågar sig kort och gott ”vem är Messi?” på sin förstasida och pekar istället ut tvåmålsskytten Paulo Dybala som mannen från en annan planet.

Foto: McManus/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features
ARTIKELN HANDLAR OM