Nära 11 miljarder – i totala prispengar

Foto: PAUL ELLIS / AFP

avAndreas Käck

FOTBOLL

På väg mot en sjätteplats i tabellen.

Men Manchester United kan ändå nå en milstolpe.

Enligt en ny sammanställning är man snubblande när att bli första Premier League-klubb att nå upp till en miljard pund i totala prispengar.

José Mourinho har mer eller mindre ”gett upp” Premier League-säsongen.

Efter helgens 1–2-förlust mot Tottenham erkände tränaren, utan omsvep, att man inte längre satsar helhjärtat på ligamatcherna.

– Premer League-matcherna är bara en massa matcher vi egentligen inte vill spela. Just nu är allt fokus på Europa League-finalen mot Ajax, sa tränaren.

Med två ligamatcher kvar att spela talar det mesta för att United slutar sexa i tabellen. En – med klubbens mått mätt – dålig placering, men alltjämt en placering som gör att man snart samlat ihop drygt elva miljarder kronor i prispengar.

Rekordstora prispengar

Det är tidningen Daily Mail, som hänvisar till Spreadex:s årliga sammanställning, sedan Premier League startades säsongen 1992/93.

Den här säsongen är prispengarna större än någonsin; runt 100 miljoner pund till lagen som sliter i botten och över 150 miljoner pund till lagen som slutar i toppen.

Först att spränga gränsen

Enligt sammanställningen hade Manchester United skramlat ihop totalt 870 miljoner pund redan inför den här säsongen och så länge man behåller sin position i topp sex kommer man att bli första lag att nå totalt en miljard pund i prispengar (drygt elva miljarder kronor).

ARTIKELN HANDLAR OM