Friberg sänkte Sundsvall med ett drömskott

Erik Friberg sänkte Gif Sundsvall.

Med ett drömskott gjorde han matchens enda mål – och såg därmed till att Häcken hakar på i toppstriden.

– Jag gör ett mål per år ungefär och det var skönt att det var ett 1-0-mål, säger Friberg till C More.

Gif Sundsvall fortsätter att gå tungt i allsvenskan. Senast laget vann en match är knappt tre månader sedan – den 29 april. Mot Häcken kom elfte raka matchen utan en trepoängare för Sundsvall. Den stora hjälten för gästerna var mittfältaren Erik Friberg.

Efter att Häcken kopplat ett grepp om matchen i inledningen av den andra halvleken fick de en hörna i den 59:e minuten. Bollen hamnade till slut hos Friberg, som stod några meter utanför straffområdet, och han testade ett volleyskott – och det gjorde han rätt i. Friberg fick en drömträff och bollen gick i en båge över Sundsvalls målvakt Lloyd Saxton.

– Jag tänkte nog inte alls. Jag gör ett mål per år ungefär och det var skönt att det var ett 1-0-mål, säger matchhjälten.

Straffmiss av Sundsvall

En annan spelare i Häcken som var högst delaktig i segern var målvakten Peter Abrahamsson. Först såg han ut att bli syndabock då han orsakade en straff en dryg halvtimme in i matchen, efter att ha rivit ner Peter Wilson. Abrahamsson revanscherade sig rejält då han räddade Maic Semas straff.

– Sundsvall är bra på att rulla boll, men det händer inte så mycket. Vi kommer mot en hel del tre mot tre-lägen, som vi måste utnyttja bättre. Men vi vinner, säger Friberg till C More.

”Vi är på gång”

Sundsvall fick aldrig hål på Häcken, och därmed tog Hisingslaget tre viktiga poäng i toppstriden. Häcken går nu förbi Djurgården, och med sina 30 poäng har Häcken fem poäng upp till ledande Malmö samt fyra poäng upp till tvåan AIK, som dock har en match mer spelad.

– Vi kommer köra på. Efter uppehållet har spelet sett bra ut. Nu spelar vi på det sättet vi vill göra. Vi är på gång, säger Friberg till C More.

För Häcken väntar närmast Europa League-kval mot AZ Alkmaar på torsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.