Frisläppt efter 32 dagar i fängelset

Ronaldinho betalade 16 miljoner kronor

Publicerad:
Ronaldinho.
Foto: TT
Ronaldinho.

FOTBOLL

32 dagar i ett paraguayanskt fängelse.

Nu är Ronaldinho, 40, frisläppt.

Fotbollsikonen har betalat en borgenssumma på motsvarande 16 miljoner kronor, men ska fortsätta avtjäna husarrest i ett närliggande hotell i väntan på att rättegången slutförs.

Den före detta FC Barcelona-spelaren och Ballon d'Or-vinnaren blev för en dryg månad sedan gripen, tillsammans med sin bror Roberto, för att ha använt falska dokument för att ta sig in i Paraguay.

En åklagare bestämade att bröderna skulle häktas.

– Risken att de flyr landet är påtaglig, sa åklagaren.

32 dagar har gått sedan dess.

Fångväktare har beskrivit att Ronaldinho gjort sig förhållandevis hemmastadd i fängelset, att han ”fått tillbaka leendet på läpparna”. Videoklipp inifrån anstalten har visat att han dessutom deltagit i diverse fotbollsaktiviteter på innegården. Bland annat en arrangerad turnering där Ronaldinho ska ha briljerat stort i finalmatchen och med fem mål och sex assist lett sitt lag till förstapriset – 16 kilo griskött.

Tillåts lämna

Nu är han en fri man igen. Eller ja, i alla fall tillfälligt...

Enligt nyhetsbyrån AP har domaren gått med på att låta Ronaldinho och Roberto lämna fängelset i utbyte mot en borgenssumma på 1,6 miljoner dollar (cirka 16 miljoner kronor).

De får dock inte lämna Paraguay, utan ska fortsätta avtjäna husarrest på ett närliggande hotell i staden Asunción i väntan på fortsättningen av rättegången.

– Det är av högsta betydelse att de inte lämnar landet, säger domaren Gustavo Amarilla enligt ABC Cardinal.

”Betalade själv”

Det har tidigare förekommit uppgifter om att Ronaldinho befinner sig i ekonomisk kris med skulder på över 40 miljoner kronor, men enligt domaren Gustavo Amarilla ska borgensman ha finansierats av Ronaldinho själv.

– Det är pengar som han har haft i en utländsk bank, säger Amarilla.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN