Premier League

Planen: Då vill PL avsluta säsongen

Uppgift: Telefonmöte med regeringen i dag

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Återstart mitt i sommaren, med spel inför tomma läktare.

Det är planen för Premier League, uppger sajten Football London.

PL-säsongen är just nu uppskjuten till tidigast 30 april. Det är fortfarande oklart om – och i så fall när – den kan återupptas. Ansedda The Athletic har nyligen varit i kontakt med ”högt uppsatta personer inom flera klubbar” som är minst sagt skeptiska till idén om att spela färdigt säsongen.

– Det finns så mycket större problem att hantera, ändå frågar sig alla: ”Kommer Liverpool bli mästare?”. Det spelar inte någon roll just nu, säger en klubbdirektör.

I telefonmöte

Men enligt Football London smids alltjämt konkreta planer om hur en återstart skulle se ut. Sajten uppger att engelsk fotbolls tre styrande organ under lördagen höll ett telefonmöte med landets regering och att man utifrån det har tagit sikte på juli månad.

”Planen är att avsluta säsongen inför tomma läktare över en period mellan fyra till sex veckor”, skriver Football London.

Cupen kan skrotas

Det skulle i så fall få konsekvenser för nästa säsong. Spelarnas semester skulle bli kortare och som kompensation diskuterar man möjligheten att ta bort dubbelmöten i cuperna, alternativt skrota ligacupen helt.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

”Då vill vi skjuta upp allsvenskan”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Fotboll