Häckenspelarens revansch efter kritiken

avPetra Thorén

Han har inte fått starta en allsvensk match och kritiserat tränaren Andreas Alm för det.

Med från avspark blev det mål för Mervan Celik och seger för BK Häcken.

– Äntligen får jag säga, fan jag har jobbat hårt för att få den här chansen, säger spelaren efter den dramatiska matchen mot Sirius.

BK Häckens Mervan Celik öste in mål i vårens cupspel, när Häcken tog sig till final. Men han har inte fått spela från start i allsvenskan och varit kritisk till det.

Mot Sirius fick han dock chansen.

– Jag resonerade så att mitt jobb är att se till att vi har störst chans att vinna matchen och det är med Mervan på planen. Jag har resonerat som tidigare, sa Andreas Alm till C More inför matchen.

Mervan Ceik blev utbytt i andra halvlek och kunde då konstatera att Häcken kom undan trots att Sirius vände 1-4 till 3-4 och att han själv gjorde en fin insats med ett mål.

– En sevärd match. Mycket mål och många målchanser, men det är dåligt att tappa 4-1. Fast vi vinner till slut.  Det gick bra för mig, jag gjorde ett mål och var inblandad, säger han i segerintervjun till C More.

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Såg ut att ha avgjort

Första halvlek bjöd på tre av målen. Häcken tog ledningen via anfallaren Alexander Jeremejeff som placerade en boll vid sidan av John Alvbåge, Sirius kvitterade på straff som Sam Lundholm förvaltade. Gästerna tog tillbaka ledningen före paus efter hörna som mittbacken Juhani Ojala nådde med axeln.

Efter paus såg Häcken ut att punktera matchen och Mervan Celik var involverad. Ett inspel gick via en motståndare till Paulinho som gjorde mål nummer tre.

Sen gjorde Mervan Celik själv Häckens fjärde mål via ett vackert skott.

– Jag sköt med vänstern och den satt där den skulle, säger han.

Sirius fick dock ytterligare en straff som Lundholm placerade lika säkert och en Philip Haglund-nick senare var Häcken pressat.

Gästerna kunde dock hålla undan och vinna den målrika matchen.

– Helt sinnessjukt vi bjuder på fyra mål, sa Sirius Jonas Lindberg efter matchen.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM