Hammarby bryter Turkiet-samarbete

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Turkiet har invaderat kurdernas område i norra Syrien.

Det får Hammarby att reagera.

– Det kommer inte bli något träningsläger i Turkiet 2020 för Hammarbys herrar, säger Markus Nilsson, vice vd i Hammarby, till föreningens podd ”Just idag”.

Turkiets invasion av de kurdiskt kontrollerade områdena i norra Syrien har fördömts av världssamfundet. Hammarby herrar åkte på träningsläger till Turkiet förra våren, men kommer avbryta samarbetet på grund av det rådande läget.

Det bekräftar klubbens vice vd Markus Nilsson i podden ”Just idag”, som drivs av Hammarby.

– Jag kan börja med att säga att det inte var en okontroversiell fråga redan förra året. Situationen som har uppstått nu, med oroligheterna, gör att vi inte har någon möjlighet att åka till Turkiet på träningsläger.

”Avtalet är uppsagt”

Nilsson fortsätter:

– Samarbetsavtalet som vi hade med företaget som arrangerade träningslägret förra året är avslutat och uppsagt. Själva samarbetet i sig hade vi inga synpunkter på, det har varit bra, men av förklarliga skäl får vi avsluta det. Det kommer inte bli något träningsläger för herrarna i Turkiet 2020. Vi jobbar i stället på andra alternativ och så får vi se var det landar.

PODD Syrienkriget har drivit hundratusentals människor är på flykt - här reder vi ut vad som händer

I nyhetspodden Aftonbladet Daily går vi igenom den senaste veckans händelser i Syrien med utrikesreporter Nivette Dawod.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE