Buya Turay skadad på träningen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Djurgården återsamlades under måndagen efter en kort ledighet under landslagsuppehållet. 

Då åkte Mohamed Buya Turay på en skada och fick bäras av planen. 

– Vid första anblick ser det ut som att karriären är slut, men det ska inte vara någon fara, säger fystränaren Viktor Helander.  

Med tre omgångar kvar av allsvenskan ligger Djurgården tvåa i tabellen på samma poäng som Malmö FF efter att ha förlorat derbyt mot Hammarby senast. 

Spelarna fick tre dagar ledigt under pågående landslagsuppehåll, men var under måndagen tillbaka på ett regnigt Kaknäs IP.

”Behöver inte stressa”

I slutet av träningen åkte Mohamed Buya Turay på en skada efter att ha fullföljt en löpning mot en utrusande Tommi Vaiho. Anfallaren såg ut att få väldigt ont och fick bäras hela vägen upp till omklädningsrummet med en lindad fot. 

– Vid första anblick ser det ut som att karriären är slut, så brukar det vara, men det är något typ av stukning eller smäll och nästa vecka ska det absolut inte vara någon fara. Det ska något extremt till i så fall, men jag tror att det är ganska lugnt, säger fystränaren Viktor Helander och fortsätter: 

– Vi har inte så bråttom med så många dagar kvar till match så vi behöver inte stressa.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Utöver tidigare skadade Erik Berg saknades Marcus Danielson, som är med landslaget, och Jonathan Augustinsson på dagens träning. 

Ytterbacken lämnade även ett sent återbud till derbyt. 

– Det är en typ av överbelastning. Det är inget som har gått sönder, men han är lite stel och så, säger tränaren Thomas Lagerlöf som inte vet när Augustinsson kan vara tillbaka. 

Publicerad:

LÄS VIDARE