Anders Christiansen

MFF-stjärnan missar klassikermötet med IFK Göteborg

Anders Christiansen klev av matchen mot FC Köpenhamn

Av: 

Simon Pålsson

FOTBOLL

Sören Rieks och Anders Christiansen tvingades kliva av torsdagens match mot FC Köpenhamn med skador.

Nu missar ”AC” söndagens möte med IFK Göteborg, medan Sören Rieks är med i den 21 spelare stora truppen.

Foto: BILDBYRÅN

Torsdagens poängtapp mot FC Köpenhamn i Europa League blev dyrköpt för Malmö FF. I halvtid klev Sören Rieks av efter en stämpling och i den andra halvleken tvingades Anders Christiansen av med en vadskada.

På lördagens MFF-träning var Anders Christiansen inte ute på planen under den första öppna kvarten. Nu står det också klart att han missar klassikermötet med IFK Göteborg.

– ”AC” är inte med i truppen. Resten är med. Vi har tre extra spelare i truppen, säger Uwe Rösler som tagit ut en bruttotrupp med totalt 21 spelare inför söndagen.

– Han fick en känning i den nedre delen av vaden, där det drog till under matchen. Vi håller på att utreda om det skulle kunna vara en bristning i strukturen. Funktionen är inte tillräckligt god för att göra honom tillgänglig i morgon. Men hälsenan är intakt och det är ingen allvarlig skada i den graden, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson.

Hur länge Anders Christiansen kan bli borta är dock oklart i nuläget.

– Det tänker jag inte spekulera i nu. Vi tar det steg för steg och ser.

Fler MFF-spelare riskerar att missa mötet

I mötet med FC Köpenhamn var det flera spelare som fick känningar. Oscar Lewicki fanns inte med på lördagens MFF-träning, utan körde alternativ träning med det medicinska teamet.

– Han har ett ödem vid hälen. Vi ville inte trycka på honom skor och belasta honom i dag. Vi jobbade alternativt med honom, men han är med i truppen. Är det tillräckligt bra kan man alltid smärtstilla om vi inte ser någon annan medicinsk risk, vilket vi inte gör i det här fallet. Men vi får se, han måste ändå ha tillräckligt bra funktion för att kunna belasta okej, säger Jesper Robertsson.

Behrang Safari drog sin axel ur led, men klarade ändå av att fullfölja hela matchen mot FC Köpenhamn.

– Då handlar det mycket om smärtbildningen efter det. I nästa fas handlar det om hur strukturen reagerar till nästkommande dygn. Där har vi också sett en god prognos med bra funktion i axeln och hanterbar, kontrollerbar smärtbild.

Sören Rieks klarade däremot inte av att spela hela torsdagens match och av lördagens tester att döma är han aktuell för matchen mot IFK Göteborg.

– Han fick ett rejält köttsår som svullnade upp. Just då, i halvlek, såg vi inte att funktionen var tillräckligt god för att spela vidare. Det vi har jobbat mot där är att ett utesluta fraktur. Det var ingen fraktur vilket är bra. Nummer två är att se hur svullnaden och funktionen ter sig i foten under de timmar vi har kvar till matchen. Han genomförde ett test i dag och det fungerade bra.

Franz Brorsson är fortfarande inte spelklar och finns därför inte med i truppen. Däremot närmar han sig åter full belastning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Anders Christiansen

Sören Rieks

IFK Göteborg

Malmö FF

Uwe Rösler

Allsvenskan i fotboll