Carragher: ”Liverpool gjorde fel”

Liverpool gav sitt stöd till Luis Suarez efter att denne förolämpade Patric Evra rasistiskt i en uppmärksammad incident 2011.

Nu ber Jamie Carragher om ursäkt.

– Vi gjorde helt fel, säger LFC-ikonen.

Det var 2011 som det hela urartade.

Dåvarande Liverpool-anfallaren Luis Suarez hamnade i bråk med Manchester Uniteds Patrice Evra och tv-kamerorna visade hur uruguayanen skrek rasistiska glåpord mot fransmannen.

Suarez stängdes av åtta matcher av FA.

”Var uppenbart”

I matchen efter, när LFC ställdes mot Wigan, valde lagkamraterna att bära t-shirts med Luis Suarez på för visa sitt stöd till den avstängde målkungen.

Ett beslut som var helt fel, menar Jamie Carragher nu åtta år senare.

– Vi som klubb gjorde ett misstag. Det var uppenbart. Det började med att någon frågade en spelare om denne hade på sig t-shirten fortfarande. Jag kommer inte ihåg vem det, men det var första gången jag hörde det. Jag vet inte vem som låg bakom initiativet, det var i alla fall inte vår tränare (Kenny Dalglish, reds anm), säger Carragher och fortsätter:

Ber om förlåtelse

– Det var några spelare som hade sitt skåp bredvid Luis i omklädningsrummet. De var de som verkligen ville supporta honom.

Den gamle mittbacken säger att han i dag ångrar att han inte sa ifrån, att han skulle vägrat ta på sig t-shirten.

– Jag saknade tillräckligt med mod för att stå emot. Det fanns säkert andra spelare som tyckte att det vi gjorde var fel, men jag var andra lagkapten och borde ha agerat bättre. Jag vet att i sådana situationer vill man vara enade som klubb och det var min första reaktion. Det jag kan göra nu är att be om ursäkt, vi hanterade situationen helt fel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.