Formstarka Delsbo tog ännu en seger

Av:  United Robots

Delsbo fortsätter starkt i division 3 mellersta Norrland i fotboll. När laget mötte Sollefteå borta på Nipvallen på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 2–0 (1–0). I och med detta har Delsbo fyra segrar i rad.

– Otroligt stark seger, Sollefteå är det bästa laget vi mött hittills i år. Vi är ju återigen väldigt bra i försvarsspelet, väldigt starka i vår egen box. Vassa framåt också med hete Linus Sundqvist i spetsen! Skojigt med segersviter ju, tyckte Delsbos tränare Jesper Karlsson, efter matchen.

Sollefteås tränare Kristoffer Westerlund tyckte så här om matchen:

– Vi gör en i långa stunder en bra match där vi möter ett välorganiserat lag som är vassa i sina omställningar där vi har lite svårt att sortera ut. Vi har tyvärr problem att göra mål för tillfället och dessutom släpper vi in lite för enkla mål och det är ingen bra kombination. Kan ändå ta med oss mycket bra från matchen. Framförallt stunder då vi inte slår in bollarna för tidigt på chans, utan vi får med alla tio spelare på offensiv planhalva - då är vi duktiga. Sedan måste vi sluta bli utvisade, tre röda på fyra matcher håller såklart inte.

Linus Sundqvist blev tvåmålskytt för Delsbo.

Sollefteå har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Delsbo har tolv poäng.

Sollefteå möter Iggesund i nästa match borta lördag 22 augusti 14.00. Delsbo möter samma dag Frösö hemma.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.