Lampard: ”Det är den största utmaningen i mitt liv”

Frank Lampard hävdar att han har sitt livs största utmaning framför sig.

Något som nyblivne Chelsea-tränaren ser fram emot.

– Alla spelare måste veta vad det betyder att spela för den här klubben, säger engelsmannen och syftar på Dider Drogba, John Terry och Petr Cech.

Följ ämnen i artikeln

Det har länge varit på gång.

Men idag kom det officiella bekräftelsen.

Frank Lampard tar över Chelsea efter Maurizio Sarri. 41-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.

Under torsdags eftermiddag höll han sin allra första presskonferens där han inledde med att tacka hans forne klubb Derby County.

– Jag har tänkt på det jättemycket. Jag tränades under några av världens bästa tränare och jag tror på mig själv. Det är ett jobb och en klubb jag bara inte kunde tack nej till Jag älskar Chelsea och jag kommer göra mitt bästa för dem. Jag vill tacka Derby för det enorma erfarenheten de gav mig förra säsongen.

Vill komma topp fyra

Sedan gick gamle mittfältaren in på hur han ser på kommande säsong med Chelsea.

– Min ambition är stor och vi kommer börja säsongen med en stor vilja att vinna. Vi har en väldigt starkt och ung trupp, även utan Eden Hazard. De är redo att kliva fram för att bli bärande spelare i den här klubben. Mitt mål är att vi slåss med de övriga topplagen och komma topp fyra, säger Frank Lampard.

Största utmaningen

I samband med presskonferensen meddelade Londonklubben att Maurizio Sarris assisterande tränare, Gianfranco Zola lämnar klubben med omedelbar verkan.

Nu står det klart vilka Lampard väljer att ta in.

Jody Morris, som representerade Chelsea fram till 2003, återvänder till klubben och blir Lampards assisterande tränare tillsammans med Chris Jones.

På frågan om det är hans största utmaning i livet hittills, svarar Frank Lampard säkert:

– Ja. Det är den största utmaningen i mitt liv.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.