Arnor Traustason tror på SM-guld: ”Vi är favoriter”

avSimon Pålsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö FF har tre poäng upp till Djurgården i allsvensk serieledning.

Men trots avståndet till förstaplatsen ser Arnor Traustason sitt MFF som favoriter.

– Om vi vinner våra åtta matcher vinner vi SM-guld. Det är vi som är favoriter nu, säger islänningen till Sportbladet.

På söndagskvällen tar Malmö FF sig an IFK Norrköping hemma på Stadion. Med tanke på att det är tre poäng upp till serieledande Djurgården är skåningarna i stort behov av poäng för att hålla drömmen om SM-guld vid liv.

Arnor Traustason, som vann SM-guld med IFK Norrköping säsongen 2015, ser fram emot att möta sitt tidigare lag.

– Jag har mött IFK Norrköping några gånger sedan jag stack. Det är kul att möta sina gamla lagkamrater, men jag fokuserar på mitt eget. Det är klart att man har vissa känslor för klubben. Jag vann ändå SM-guld och spelade med några spelare där. Men nu spelar jag i Malmö FF och det är mitt lag, säger Arnor Traustason till Sportbladet.

– Det blir en kul match. Ett riktigt toppmöte nu med sju lag som är inblandade i toppen. Det är helt öppet. Men för vår del måste vi ta tre poäng om vi vill vinna ligan.

1 av 2 | Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Alla matcher handlar om att vi ska tre poäng”

Med åtta omgångar kvar att spela har Malmö FF alltså tre poäng upp till Djurgården. Parallellt med den allsvenska guldstriden ska laget spela gruppspel i Europa League. Trots den tunga belastningen ser Arnor Traustason sitt Malmö FF som favoriter i guldstriden.

– Alla matcher handlar om att vi ska tre poäng. Det är vårt fokus och det är vad vi ska göra. Det är inte svårare än så.

– Om vi vinner våra åtta matcher vinner vi SM-guld. Det är vi som är favoriter nu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM